Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 120 persones han fet itineraris formatius i cursos de competències digitals el darrer semestre

Formacions dins l’itinerari agrari, d’administració i de logística i de competències digitals han estat els cursos realitzats a Ripollet Impulsa, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i millorar l’ocupabilitat i la competitivitat de les persones participants.

Més de 120 persones han fet itineraris formatius i cursos de competències digitals el darrer semestre.

Durant aquest primer semestre de 2024, l’Ajuntament, a través de Ripollet Impulsa, ha dut a terme vuit formacions, amb un total de 348 hores lectives, que han comptat amb 121 persones participants. Del total d’hores, 120 s’han fet en el marc del programa ADA, que té per objectiu reduir la bretxa digital de gènere, i la resta dins el projecte de formació ocupacional local, als itineraris de logística, agrari i administració.

Les formacions del programa ADA, subvencionat pel SOC i finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'instrument Next Generation EU, han estat tres, de 40 hores cadascuna i amb 15 participants per curs. Aquesta formació ha estat orientada a l’adquisició de competències digitals bàsiques i a la millora en l’ús d’Excel. Quatre persones han realitzat tot l’itinerari (120 h) i 13 han completat un mínim de 80 hores. Els cursos ha estat: 

-Iniciació a la informàtica i en competències digitals bàsiques (40h)
-Aplicació del full de càlcul Excel: Nivell inicial (40h)
-Aplicació del full de càlcul Excel: Nivell avançat (40h)

Pel que fa als cursos en el marc del projecte de formació ocupacional local, s’han dut a terme cinc formacions, de les quals tres pertanyen a l’itinerari de logística.

-Logística 4.0 i PRL (50h) (itinerari logística)
-Traçabilitat i codificació (30h) (itinerari logística)
-Carnet de carretons (28h) (itinerari logística)
-E-facturació (30h) (itinerari administració)
-Horticultura ecològica i jardineria sostenible (60h) (itinerari agrari)

Els itineraris s’ha dissenyat atenen a les ocupacions a les quals es dirigeixen i s’han temporalitzat tenint en compte el calendari d’altres formacions. Així, els cursos de logística s’han pogut complementar amb les formacions en competències digitals d’ADA (120 h) i la formació posterior en E-facturació (30h). Nou persones han realitzat l’itinerari complet de logística (108h) i sis han realitzat també el curs d’E-facturació.

L’objectiu és facilitar que puguin combinar les diferents formacions, per a que les persones millorin la seva ocupabilitat amb cursos complementaris que s’ajustin a les seves necessitats i facin més competitius els seus perfils professionals.

Durant el segon semestre, hi ha programades diferents formacions, corresponents als itineraris d’Hostaleria i de Seguretat i medi ambient.

Itinerari d’Hostaleria:
-Cuina amb certificat de manipulació d’aliments (60h)
-Cambrer/ a amb coneixements d'enologia (60h)
-Certificat de manipulació d’aliments (10h)

Itinerari de Seguretat i medi ambient:
-Gestió de residus (50h)
- Neteja espais públics sociosanitaris (30h)
- Treballs en alçada (10 h)

La inscripció a les diferents formacions es pot realitzar a través de ripollet.cat. Per a més informació, les persones interessades poden demanar més informació o formular consultes a través de l'adreça electrònica formacio@ripollet.cat.

Ripollet, 9 de juliol de 2024

UE + SEPE + SOC.jpg