Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal d’Avis, a ple rendiment

Amb l'obertura del servei de bar, que organitza una trobada especial amb les persones que s'hi vulguin acostar aquest proper divendres, 27 de gener, a partir de les 17 h, el Casal d’Avis torna a funcionar a ple rendiment.

El Casal d’Avis, a ple rendiment.

Com venia sent habitual abans de la pandèmia de la Covid-19, el Casal torna a disposar d’una oferta diversa de cursos i tallers adreçats a les persones usuàries d’aquest equipament municipal.

Els tallers que s’hi ofereixen actualment són:

  • Ús bàsic d'ordinador

Nocions bàsiques com la gestió de l'escriptori, arxius i carpetes, la importància d'un ús segur i útil d’internet, i un petit tast del processador de text.

Tots els dimecres, de 17.30 a 19h.

5 sessions d’1,5 hores (1 grup/semana)

Inscripcions: A partir de dilluns 30 de gener, de 9.30 a 14 h, al telèfon de la Gent Gran: 687 953 480

 

  • Ús bàsic del mòbil

Nocions per a utilitzar una eina bàsica per comunicar-se avui dia. Les sessions s'enfocaran en l'ús de whatsapp, pràctica de l'escriptura, ús segur d'Internet i l'aprofitament de la càmera.

Grup 1: dimecres, de 9.30-11 h

Grup 2: dimecres, d’11.30-13 h

6 sessions d'1,5 hores (2 grups/semana)

Inscripcions: A partir de dilluns 30 de gener, de 9.30 a 14 h, al telèfon de la Gent Gran: 687 953 480

 

  • Suport puntual del mòbil

Suport individual ideat per resoldre els dubtes concrets del mòbil: missatges imprevistos, alertes, configuració especifica...

L'objectiu és explicar el que el mòbil ens demana i que no entenem, crear seguretat a la persona i ensenyar-li perquè ho pugui fer de forma autònoma.

Tots els divendres de 10 a 11h

 

  • Fotografiem Ripollet

Excursions per Ripollet, on practicarem l'ús de la càmera del mòbil. Les dates es formalitzaran segons el grup que es creï.

 

A més, des del passat 16 de gener, hi ha 7 grups treballant en els tallers de memòria que, per ara, estan complerts.

A banda d’aquests tallers, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Ripollet compta amb la seva oferta pròpia de cursos, tallers i activitats, com són la Coral, el grup de teatre, les sevillanes, poesia, balls de saló, la cobla, las modistillas i ball tots els diumenges, excepte festius, ponts i agost, de 18 a 20 h (a l’estiu, de 18.30 a 20.30 h).

A aquesta programació s’ha sumat enguany el Projecte Kura, organitzat per la comunalitat Populus Labora. Es tracta d’una proposta de respir i suport mutu en la cura de persones en situació d’alta dependència i es duu a terme tres dies a la setmana al Casal d’Avis. El projecte liderat, per la Gresca i ACFA, va dirigit a persones amb deteriorament cognitiu i als seus cuidadors. Les persones interessades poden dirigir-se al 600 27 63 50 o al correu electrònic projectekura@acfacv.com

Ripollet, 25 de gener de 2023.