Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Ripollet i la Diputació de Barcelona inicien una diagnosi de la formació artística a Ripollet

Aquest estudi, amb la participació d’entitats, associacions i empreses relacionades amb l’àmbit artístic local, servirà de base per planificar futures polítiques culturals.

L’Ajuntament de Ripollet i la Diputació de Barcelona inicien una diagnosi de la formació artística a Ripollet.

El passat dijous, 9 de febrer, una vintena d’entitats, associacions i empreses relacionades amb l’àmbit artístic local es van reunir al Centre Cultural per parlar sobre la Diagnosi de formació artística a Ripollet. Es tracta d’un recurs que va sol·licitar l’Ajuntament a la Diputació de Barcelona ara fa un parell d’anys i que han concedit ara. L’objectiu és fer una radiografia el més concreta possible dels punts forts i febles de l’oferta artística que podem trobar al municipi, tant pública com privada, per tal d’establir les properes polítiques culturals. En paraules del regidor de Cultura, Oriol Mor, ‘volem posar dins d’un mapa general tot l’esforç que realitzen les entitats; som persones educadores de l’art i la cultura, i hem de mirar el treball col·lectiu que fem com a comunitat’.

Aquesta primera trobada va comptar amb la intervenció de la tècnica d’educació artística de la Diputació, Montse Barbosa, i el director de l’Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua, Eliseu Ribes.

Segons els criteris de participació, en aquesta diagnosi hi tenen cabuda les entitats, empreses i associacions relacionades amb les arts escèniques, visuals i audiovisuals. És a dir, aquells col·lectius que actualment ofereixen una oferta educativa cultural, o bé projectes que impliquin un procés d’aprenentatge, com són els grallers o la coral. Quant al servei públic de formació artística, a Ripollet ja comptem amb l’Escola de Música Municipal i amb el programa de tallers i cursos del Centre Cultural. Ambdues iniciatives també formaran part d’aquesta Diagnosi per tal de reflexionar i poder reforçar aquests serveis per a la ciutadania.

La metodologia que es durà a terme serà la recollida de dades mitjançant uns formularis. Les entitats tindran fins el pròxim 13 de març per enviar aquestes fitxes. Seguidament, des de la Diputació, en base a les dades recollides, s’analitzaran els següents àmbits: impacte, economia, oferta i organització. El darrer trimestre de l’any es farà la devolutiva.

Ripollet, 14 de febrer de 2023