Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

Dissabte, 8 de juny, es realitzarà una passejada per diferents zones verdes del municipi, per tal de donar a conèixer les actuacions realitzades a Ripollet de cara a la restauració del sòl i la lluita contra la sequera i el canvi climàtic.

Ripollet celebra el Dia Mundial del Medi Ambient.

L’Ajuntament de Ripollet, des de la Regidoria de Medi Ambient, se suma un any més al Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra a tot el món el dia 5 de juny i fou establert per l'Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972, coincidint amb la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà d'Estocolm. Aquest any 2024, se centra en la necessitat de la restauració de les terres, aturar la desertificació i enfortir la resiliència a la sequera sota el lema "Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració". A Ripollet, l’acte de celebració s’ha traslladat al dissabte, 8 de juny, i consistirà en una passejada guiada per diferents zones verdes del municipi, per tal de veure in situ les diferents accions que s’estan duent a terme per a promoure aquesta restauració del sòl i fer una gestió més ecològica i eficient dels espais verds de Ripollet. 

La passejada comptarà amb la col·laboració de la cooperativa Jardinet, en el marc de la comunalitat Populus Labora. La sortida es farà a les 9.30 h des del monument a Neus Català, al costat de la zona verda propera a l’antic bosc dels Pinetons i s’allargarà fins a les 11.30 h. En el recorregut a peu es passarà pel bosc dels Pinetons, els terrenys del voltant i el parc de Gassó Vargas, per donar a conèixer les mesures implantades per fer front a la sequera i la lluita integral de plagues amb exemples com les segues de prat diferenciades, les caixes niu que s’han instal·lat o l’estesa de triturat procedent de les podes del municipi per mantenir la humitat del sòl.

L’activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia a mediambient@ripollet.cat.

Ripollet, 27 de maig de 2024