Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de la Visibilitat Trans, trencant barreres en el mercat laboral

Detectar les necessitats del col·lectiu trans en l’àmbit laboral, així com donar a conèixer el servei d’acompanyament a empreses i a persones trans en recerca d’ocupació per part de l’Ajuntament de Ripollet, són dos dels objectius de la jornada Impuls Trans Ripollet, que se celebrarà de forma telemàtica el pròxim 30 de març.

Dia Internacional de la Visibilitat Trans, trencant barreres en el mercat laboral.

El 31 de març es commemora el Dia Internacional per la visibilitat Trans. Una jornada de celebració i sensibilització contra la discriminació cap a les persones trans. A Ripollet, enguany, es vol fixar la mirada en aquelles dificultats que el col·lectiu troba especialment en el món laboral. Després que l’Ajuntament posés en marxa el 2019 el Dispositiu de Mercat de Treball LGTBI, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el consistori vol aprofitar aquest dia per seguir avançant en aquest sentit. Així, dimecres 30 de març, s’ha organitzat la jornada en línia Impuls Trans Ripollet, amb la participació de la Federació Plataforma Trans, la Fundació Surt i l’Observatori Contra l’Homofòbia.

La regidoria de Polítiques LGTBI i Ripollet Impulsa continuen treballant de forma coordinada per detectar i atendre les necessitats de persones trans, així com de la resta de persones del col·lectiu LGTBI, en relació al món laboral. A l’acte, a més de donar a conèixer què estan fent les àrees d’Empresa i d’Ocupació de Ripollet Impulsa en l’acompanyament a persones del col·lectiu trans i a empreses locals, es donarà veu a elles mateixes per tal que parlin en primera persona de la seva experiència. També hi intervindrà Mar Cambrollé, presidenta de la Federació Plataforma Trans; Belén Camarasa, de la Fundació Surt, i Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori Contra l’Homofòbia. Les persones interessades en assistir-hi han d’enviar un correu a participa@ripollet.cat, per tal de rebre l’enllaç a l’acte.

A banda de la jornada, el dia 31 es farà difusió del manifest signat conjuntament amb l’Observatori Contra l’Homofòbia i es penjarà a balcó de Ripollet Ràdio la bandera trans reclamant la Llei Trans JA!. I del 31 de març al 30 d’abril es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural la mostra ‘V.I.T. Very Important Trans’, formada per vuit retrats realitzats per l’artista Lorenzo Nogales de dones trans de diferents àmbits, com l’artístic, el polític, l’educatiu, l’activisme i, fins i tot, el militar. L’0bjectiu d’aquesta mostra, amb la col·laboració d’Entenem Santa Coloma LGTBI, és apropar al públic la realitat trans i donar a conèixer l’ampli espectre del que es composa aquesta comunitat, impulsant així la seva normalització i amb la voluntat de l’artista de posar el seu granet de sorra per aconseguir la Llei Trans.

Ripollet, 22 de març de 2022