Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el Dia Internacional del joc amb una jornada intergeneracional

Aquesta és una activitat organitzada en el marc del Pla Educació d'Entorn, que enguany comptarà amb la participació de diferents entitats de lleure i de famílies, així com de l'Oficina de Català i la Biblioteca de Ripollet.

Ripollet celebra el Dia Internacional del joc amb una jornada intergeneracional.

El pròxim dissabte 28 de maig, la plaça del Molí acollirà de 10 a 13 h la celebració del Dia Internacional de Joc, pensada com una activitat comunitària i intergeneracional, per reivindicar el joc com un dret bàsic de la infància i una necessitat vinculada al seu desenvolupament. La jornada comptarà amb diferents activitats lúdiques, centrades en el joc com a component per gaudir i de connexió entre generacions, tot fent ús del català com a element de cohesió social, tal com promou el Pla Educatiu d'Entorn.

Aquesta activitat està impulsada des de la Comissió d'educació 360º del Pla educatiu d'entorn de Ripollet, on participen associacions de famílies de centres educatius de Ripollet, entitats de lleure i agents educatius del municipi, com el Consorci de Normalització Lingüística i Biblioteca.

L'espai comptarà amb diferents zones de joc, com ara jocs gegants, jocs de taula i espais per als més menuts, així com espai de lectura i altres propostes dinamitzades per entitats i agents educatius locals. L'objectiu és que famílies i persones de totes les edats puguin compartir un matí dedicat al joc i al lleure.

L'Oficina de Català de Ripollet, des del Consorci per a la Normalització Lingüística, oferirà la possibilitat de jugar a jocs de taula en català, amb la dinamització del Centre d'Esplai La Gresca, que també aportarà jocs gegants i material de circ. El Club d'Escacs Ripollet organitzarà partides d'escacs intergeneracionals i també hi participarà un grup de joves de l'Institut Palau Ausit que ha fet un projecte de servei comunitari basat en el joc tradicional i ha organitzat una activitat amb la col·laboració de l'AMPA del centre. La Biblioteca de Ripollet, per la seva banda, cedirà llibres per a l'espai de lectura i l'espai per als més menuts estarà dinamitzat pels Solets Minnilàndia.

El PEE de Ripollet compta amb el suport del Programa de cooperació territorial per l'orientació, avenç i enriquiment educatiu en la situació d'emergència educativa del curs 2021-2022 provocada per la pandèmia de la COVID-19: #PROA+ 2021-2023, finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Ripollet, 18 de maig de 2022