Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La lluita contra l’LGTBI-fòbia en l’esport es visibilitza a Ripollet amb els ‘Cordons per a la diversitat’

L’Ajuntament de Ripollet ha reeditat els cordons amb la bandera LGTBI i treballa amb entitats i AMPAs per a la difusió dels discurs de tolerància i respecte per la diversitat sexual de cadascú, essencial per viure i també gaudir de l’esport.

La lluita contra l’LGTBI-fòbia en l’esport es visibilitza a Ripollet amb els ‘Cordons per a la diversitat’.

Dissabte, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia en l'Esport, coincidint amb el naixement de Justin Fashanu, primer esportista professional en declarar públicament la seva homosexualitat i que posteriorment es va acabar suïcidant. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha reeditat la campanya ‘Cordons per a la diversitat’, endegada el 20216 amb molt d’èxit, amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGTBI en l’esport i conscienciar sobre la importància de tenir una actitud positiva i respectuosa envers la diversitat sexual. Per aquest motiu, s’ha volgut comptar amb la implicació d’entitats i esportistes locals, des de la base i fins al món professional, per seguir lluitant per l’eradicació de l’LGTBI-fòbia en l’esport.

L’Ajuntament també ha signat i s’ha compromès a difondre un manifest conjunt amb l’Obvervatori Contra l’Homofòbia, on es denuncia la invisibilitat del col·lectiu LGTBI a l’esport professional, així com la manca de referents, a més de reclamar unes normatives esportives que no siguin patologitzadores amb les persones trans. D’altra banda, des de l’Ajuntament es creu necessària la formació en diversitat afectiva sexual i de gènere a totes aquelles persones que es dediquen a l’educació o tenen una altra ocupació en el món de l’esport. Promoure protocols d’actuació davant casos d’LGTBI-fòbia entre les entitats esportives o incloure en la regulació normativa els valors de la diversitat, la igualtat de tracte i la no discriminació en l’àmbit esportiu són algunes de les polítiques que es volen impulsar i que es recullen en el manifest.     

Durant aquesta setmana, els tècnics esportius de l’Ajuntament faran arribar els cordons a les diferents entitats locals, així com a les AMPA de les escoles que participen en l’esport extraescolar. A totes elles s’ha demanat que durant la jornada de partits del cap de setmana es posin els cordons al seu calçat esportiu i ajudin a difondre el missatge contra l’LGTBI-fòbia i fer entendre el motiu de lluir aquests cordons durant aquesta jornada en concret. Des de l’Ajuntament també s’anima  a fer fotos i compartir-les a les seves xarxes fent servir l’etiqueta #RipoLGTBI i mencionant  o etiquetant @ripolletesports i @ajripollet. L’objectiu és que els cordons per a la diversitat es puguin fer servir en les setmanes que coincideixin amb altres diades, com ara el Dia Internacional Contra l’LGTBI-fòbia, el 17 de maig, o el Dia per l’Alliberament LGTBI, el 28 de juny.

Amb els cordons també es reparteix un targetó per reforçar la difusió del Punt d’atenció LGTBI, que coordina l’Observatori Contra l’Homofòbia al municipi, en conveni amb l’Ajuntament i que s’ofereix cada darrer dimecres de mes.

Ripollet, 16 de febrer de 2022