Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dades de recollida selectiva mostren una tendència molt positiva de la separació de residus a Ripollet

Des de la posada en marxa del sistema Ripollet Aporta fins ara, les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i la resta ha disminuït, complint amb els objectius fixats.

Les dades de recollida selectiva mostren una tendència molt positiva de la separació de residus a Ripollet.

Les dades comparatives facilitades per l’AMB sobre la recollida de residus a Ripollet des de l’inici de la posada en marxa del sistema Ripollet Aporta fins ara, apunten un augment significatiu de la separació de residus. Es tracta de dades globals, tant de residus domiciliaris com comercials, a tot el municipi, tot i que hores d’ara el sistema només s’ha implantat a dues de les quatre zones i no al 100%. L’augment significatiu de l’orgànica i la disminució de la resta, indiquen que s’estan aconseguint els objectius fixats amb el nou sistema de recollida de residus al municipi.

“Estem anant cap a on volíem, tot i que encara no hem implementat del tot el sistema, i agraïm a la ciutadania la seva resposta, que, en general, està essent molt positiva”, ha assegurat la tinenta d’alcalde de Serveis Municipals, Pilar Castillejo. Des del juliol fins ara, la fracció que més ha augmentat ha estat l’orgànica, en un 68%; seguida dels envasos lleugers, que ara es recullen un 58% més fa dos mesos; mentre que el vidre ha pujat un 28% i el paper i cartró un 10%. L’altra dada positiva és la recollida de la resta, que ha baixat en un 32% el nombre de tones recollides a tot el municipi. gràfica_02.jpg

Hores d’ara s’està estudiant la qualitat de les fraccions recollides, amb estudis de caracterització encarregats a l’Ecoparc 2, on es podrà veure la quantitat d’impropis que hi ha a les diferents fraccions.

Ripollet, 29 de setembre de 2022