Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Parròquia de Sant Esteve signen un conveni de col·laboració per a la rehabilitació de l’Església

La prioritat del consistori és rehabilitar el campanar, molt deteriorat, amb l’objectiu que es pugui obrir a la ciutadania, a través de visites guiades i altres activitats.

L’Ajuntament i la Parròquia de Sant Esteve signen un conveni de col·laboració per a la rehabilitació de l’Església.

El passat dimarts, 31 de maig, l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i Mossèn Josep Gassó, rector de la Parròquia de sant Esteve de Ripollet, van signar un conveni de col·laboració per a la rehabilitació de l’església parroquial i, prioritàriament, de la zona del campanar. Amb aquest conveni, vigent durant quatre anys, l’Ajuntament es compromet, entre d’altres, a cercar i gestionar els recursos, tècnics o econòmics, a través de Diputació i d’altres organismes i institucions, per tal de facilitar a la Parròquia el manteniment i la rehabilitació de l’Església de sant Esteve, prioritzant el campanar, així com l’estudi i el coneixement del propi edifici.

El gener de 2010 el Ple de l’Ajuntament de Ripollet va declarar l’Església de Sant Esteve com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), d’acord al seu valor històric, patrimonial i cultural. En base a un conveni d’intencions signat el 2011 entre l’Ajuntament i la Parròquia, el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona  (SPAL)  va realitzar l’estudi previ per a ‘la Rehabilitació i conservació de l'Església de Sant Esteve de Ripollet - Fase 1. Campanar nou’, a petició de l’Ajuntament.

esglèsia-sant-esteve.JPGL’any passat, el mateix SPAL de la Diputació va cofinançar amb l’Ajuntament ‘Un estudi previ de comportament estructural de l'edifici així com un estudi de materials, causes de la degradació i proposta d'actuació”, en relació al Campanar i derivat de l’estudi previ de 2011.

L’actual conveni de col·laboració és el pas previ a la recerca de finançament per tal de rehabilitar aquells elements de l’església que es vagin acordant, donant prioritat al campanar. En aquest sentit, ja s’ha sol·licitat la subvenció del ‘Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials’ de la Diputació de Barcelona.

Donat el notable interès històric, arquitectònic i patrimonial de l’edifici, l’Ajuntament, a més de rehabilitar-lo, vol donar-li un ús cultural, permetent les visites guiades i el seu ús públic en aquells moments de l’any que es determini de manera consensuada amb la Parròquia. Així, l’Ajuntament s’ha compromès a organitzar visites guiades a les dependències de l’església de sant Esteve, prioritzant el campanar quan sigui visitable, després de les actuacions pertinents.

Ripollet, 3 de juny de 2022