Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Consells d'Esports i Cultura comencen a caminar amb l'establiment de prioritats i línies de treball

Després de la seva constitució el passat mes de juliol, aquesta setmana s'han reunit en sessió ordinària els Consells d'Esports i Cultura. Ambdós consells estan formats per representants polítics, entitats esportives o culturals i responsables tècnics.

Reunió del Consell d'Esports, el passat 7 de novembre.
Reunió del Consell d'Esports, el passat 7 de novembre

Es tractava de la reunió de la Comissió Permanent del Consell, formada per tots els membres que el componen, i que, tal com s'estableix als reglaments d'aquests òrgans, es reunirà una vegada per trimestre per tractar i valorar els diferents temes que després es portaran als consells.

Durant aquestes sessions el que s'ha fet ha estat consensuar el pla de treball que es tindrà i que pròximament s'haurà d'elevar al Ple Municipal, tal com s'estableix als reglaments. Aquest pla de treball es tractarà en forma de taules de treball sobre diversos temes, on totes les entitats interessades estan convidades a formar-hi part. Per dur a terme el pla de treball s'han pres com a punt de partida les dues sessions participatives dirigides a entitats locals que van tenir lloc a finals d'octubre de 2021.

El Consell d'Esports ha decidit prioritzar els següents punts en el seu pla de treball: la gestió d'un pla de comunicació i publicitat; la promoció activa de l'esport escolar; l'establiment de criteris per gestionar equitativament el repartiment dels diferents espais i equipaments públics en l'àmbit de l'esport; i el seguiment i aportacions dels projectes estratègics en l'àmbit esportiu. La pròxima reunió del Consell d'Esports tindrà lloc el pròxim 12 de desembre a les oficines del Poliesportiu Municipal.

consell-cultura-101122.jpg

Pel que fa al Consell de Cultura, la Comissió permanent ha valorat prioritzar les següents línies de treball que s'han començat a treballar en la reunió d'aquesta setmana i continuarà en la del pròxim 15 de desembre: seguiment i aportacions de projectes estratègics en l'àmbit cultural; establiment de criteris generals que regeixin les bases de subvenció; establiment d'un marc d'assessorament adreçat a les entitats; establiment de criteris per gestionar equitativament el repartiment dels espais i equipaments públics en l'àmbit cultural.

Les funcions dels consells
Després de la dissolució dels patronats i dels consells d'administració, els consells d'Esports i Cultura neixen amb l'objectiu de promocionar la participació i la visibilitat de la cultura i l'esport al municipi; enfortir la col·laboració i les relacions entre les diferents entitats i associacions locals; seguiment de les polítiques municipals en l'àmbit de la cultura i l'esport; i fomentar els processos participatius en el si de les mateixes entitats i entre elles.

S'anima a totes les entitats a formar part del Plenari dels Consells, els òrgans participatius que l'Ajuntament posa a l'abast de les entitats per poder portar propostes i necessitats. El Plenari es reuneix dos cops l'any i per poder formar-hi part es pot sol·licitar a través de la Seu Electrònica del ripollet.cat.

Ripollet, 11 de novembre de 2022