Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de modernització dels polígons Cadesbank i Martinet de Ripollet

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de construcció d'una rotonda entre els carrers Indústria i del Riu i ho faran els treballs de la primera fase del projecte d'obres al polígon industrial del marge esquerre del riu Ripoll.

Confluència carrer del Riu i Indústria.
Confluència carrer del Riu i Indústria

Les propostes del Pla d'Acció dels polígons d'activitat econòmica de Ripollet comencen a executar-se aquesta setmana, un cop adjudicades les obres dels tres projectes previstos per aquest 2021, amb un cost d'aproximadament 1 milió d'euros, finançats per la Diputació de Barcelona. Així, s'han iniciat ja els treballs per dotar d'una rotonda la confluència dels carrers Indústria i del Riu, i estan a punt d'iniciar-se les actuacions de millora de les infraestructures i serveis dels polígons Cadesbank i Martinet, recollides a la fase 1.

El carrer del Riu és un dels principals accessos a la zona industrial, ja que parteix d'un nus important de confluència de diverses vies i a la vegada és travessat pel carrer Indústria, que condueix el trànsit fins a l'avinguda del Riu Ripoll. Aquesta nova rotonda endreçarà 4 dels 6 sentits de circulació que conflueixen en aquest àmbit i també comptarà amb una illeta per conduir la circulació i reduir accidents. El projecte, amb un cost de prop de 52.000 €, s'espera que estigui enllestit en tres setmanes.

Avui mateix s'ha signat amb Asfaltos Barcino l'acta de replanteig de les obres de la primera fase del projecte de modernització de polígons, amb un cost de 602.034,22 €. Aquest inclou quatre grans actuacions que són la millora de la canalització d'aigües i la instal·lació de comptadors per a mesurar les pèrdues d'aigua a carrer Indústria; la millora de l'enllumenat públic, reduint el consum elèctric; la millora de l'accessibilitat als polígons, amb ferms sostenibles, voreres i aparcaments accessibles, i l'ampliació de la massa de vegetació amb sensor d'humitat a terra per regular el reg als polígons. Està previst que aquest projecte pugui estar executat en tres mesos.

Les obres coincidiran amb les de la segona fase, també acabada d'adjudicar i que començarà a executar-se aviat. Amb aquest projecte es donarà continuïtat a les actuacions iniciades a la fase I, com la millora de l'accessibilitat de les persones als polígons, ampliant la superfície asfaltada amb asfalt fonoreductor. També es dóna continuïtat a l'actuació de millora de la canalització d'aigües, amb la renovació i instal·lació d'hidrants, i a l'ampliació de la massa de vegetació, enjardinant la giradora de la cruïlla entre els carrers de Sant Jaume, Balmes i Montcada amb sistemes de control d'humitat. El projecte també inclou la rehabilitació del carril bici que connecta Ripollet i Montcada i Reixac pels polígons industrials per la llera del marge esquerre del Riu Ripoll, així com la seva ampliació, des de l'avinguda del Riu Ripoll fins al carrer de Balmes, creuant el polígon i millorant la connexió en bicicleta entre el nucli urbà i l'industrial. A més, es crearà una infraestructura municipal soterrada de canalització de fibra i s'implantaran panells informatius, amb un mapa interactiu i el llistat de les empreses.

L'impuls del Pla d'Acció dels Polígons d'Activitat Econòmica, recollit en el Pla d'Acció Municipal, ha estat possible gràcies a la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona d'1,7 milions d'euros al Pla Integral de Montcada i Ripollet. El Pla d'Acció dels Polígons de Ripollet inclou un total de 54 accions, amb un calendari d'execució fins al 2025.

Ripollet, 20 de juliol de 2021