Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un cicle d’activitats per a famílies amb infants i joves de 3 a 16 anys

Es tracta de l’Escola de famílies, impulsada en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Ripollet, que ha programat nou xerrades i tallers entre febrer i juny de 2024.

L’Ajuntament posa en marxa un cicle d’activitats per a famílies amb infants i joves de 3 a 16 anys.

Aquest mes de febrer s’inicia el programa Escola de famílies amb fills/es de 3 a 16 anys, amb l’objectiu d’oferir recursos i respostes a les necessitats i neguits detectades entre les famílies, a més de potenciar la xarxa entre els associacions de famílies dels centres educatius i entitats d’educació en el lleure del municipi. Durant el que resta del curs s’han programat un total de nou tallers i xerrades, sobre temes com l’ús del mòbil, les pantalles, els límits i la sexualitat. La primera tindrà lloc el pròxim dimarts, 13 de febrer, de 15 a 17 h, al Centre Cultural, sota el títol ‘Tothom té mòbil menys jo!’, dirigida a famílies amb infants de 10 a 12 anys.

Aquestes activitats son fruit del treball de la comissió educació 360 del Pla Educatiu d’entorn (PEE), formada per associacions de famílies de centres educatius i entitats de lleure. Aquesta comissió respon a l’objectiu de potenciar la implicació de les famílies en l'educació de les seves filles i fills i la participació en la vida escolar, així com potenciar el treball i l'aprenentatge en xarxa de tots els agents educatius.

Durant les trobades de la comissió 360, organitzades per les tècniques del PEE, s’han plantejat les diferents necessitats que tenen com a famílies i que són d’interès per a tota la ciutadania de Ripollet, així com la forma d’abordar-les. Es tracta, doncs, de propostes que surten dels neguits i les ganes de conèixer estratègies i habilitats per enfrontar diferents problemàtiques que els hi preocupen com a mares i pares en l’educació de les seves filles i fills.

L’objectiu del cicle ‘Escola de famílies’ és, d’una banda, anar treballant les diferents inquietuds i formulant de manera conjunta les diferents respostes i, d’altra banda, potenciar la xarxa entre les diferents ampas, afas i afis i entitats d’educació en el lleure del municipi, les quals coneixen de primera mà les necessitats d’infants i adolescents.

Ripollet, 9 de febrer de 2024