Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler Cooperatiu entrega la seva documentació a l’Ajuntament

La documentació, des de 1920, ha passat a enriquir el fons documental de patrimoni local i es podrà consultar a l’Arxiu Municipal. L’entitat també ha fet a l’Ajuntament una donació econòmica de més de 17.000 euros.

El Celler Cooperatiu entrega la seva documentació a l’Ajuntament.

El passat divendres, 29 d’abril, es va fer efectiu el lliurament de la documentació del Celler Cooperatiu a l’Ajuntament de Ripollet. L’acte  va comptar amb la presència de Josep Llargués i Jaume Sariol, en nom del Celler, i del regidor de Patrimoni, Sergio Linares, acompanyat pel tècnic d’arxiu, en nom de l’Ajuntament. La documentació entregada correspon al fons generat pel Celler Cooperatiu SCCL, anteriorment denominat Sindicat Agrícola de Ripollet, durant els seus més de 100 anys d’història. L’entitat també ha fet una donació econòmica a l’Ajuntament, que destinarà a fomentar el cooperativisme a Ripollet.

celler-cooperatiu-Collita_1923.jpgLa documentació abasta des de 1920 fins a l’actualitat i suposa un volum de 12 capses normalitzades. Podem trobar documents com l’acta de constitució, els llibres d’actes, els llibres de registre d’entrada de vi o els llibres de collita, entre d’altres. Aquesta informació servirà per aprofundir en l’estudi del món agrícola i cooperatiu de Ripollet al llarg del segle XX i inicis del segle XXI, i especialment en el del cultiu i de la producció de raïm i vi a la localitat. En breu aquesta documentació serà tractada i posada a disposició de la ciutadania per a la seva consulta a l’Arxiu municipal.

D’altra banda, el Ple d’abril, celebrat el passat dijous 28, va aprovar per unanimitat una donació econòmica per part de l'entitat Celler Cooperatiu de més de 17.000 euros, repartida en dues partides, derivades de la seva liquidació. Es tracta de 616,28 € del Fons d’Educació i Promoció de Cooperatives, i del líquid sobrant, que ascendeix a 16.798,24 €. L’Ajuntament destinarà aquests diners a promocionar i fomentar el cooperativisme a la ciutat.

Recordem que l’edifici del Celler Cooperatiu, ubicat al barri de Pont Vell, va ser comprat el passat mes de desembre per l’Ajuntament, per un import de 99.341 euros, després d’anys de converses amb la comissió liquidadora de la Cooperativa, amb l’objectiu de comptar amb un nou equipament pel barri.

Ripollet, 2 de maig de 2022