Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna el Carnaval als carrers de Ripollet

Sota l’etiqueta #AiredeCarnaval, el programa del Carnaval 2022 a Ripollet se celebrarà del 23 de febrer al 2 de març i inclou penjada del Cabraboc, Rua i Marxa Jove, entre d’altres.

Torna el Carnaval als carrers de Ripollet.

Després de dos anys, el Carnaval torna als carrers de Ripollet en el marc d’una realitat marcada per la situació sanitària i la canviant normativa vigent. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’està treballant per poder desenvolupar la tradicional Rua de Carnaval, el pròxim dissabte 26 de febrer, i adaptar el programa d’actes a la nova realitat que ens està tocant viure. Així ho ha explicat en roda de premsa aquest migdia el regidor de Cultura, Oriol Mor, acompanyat pel regidor de Joventut, Pablo López.

Sota l’etiqueta #AiredeCarnaval, "aquest any es vol traslladar la idea que el Carnaval ens dóna un respir i l’oportunitat de tornar a tenir una mica de diversió, després de la seva suspensió l’any passat i d’uns mesos en els que pràcticament s’ha suspès tota l’activitat associativa local", ha explicat el regidor de Cultura.

CARTELL.pngCom en anys anteriors, està previst que la Rua comenci a les 17.30 h al carrer de Sarrià de Ter i finalitzi al Parc de Gassó Vargas. Podran participar persones individuals i aquells grups formats per un mínim de 2 persones i sense màxim de participants: disfresses individuals, grups reduïts de 2 a 5 components, comparses mitjanes entre 6 i 29 components i comparses grans de més de 30 components. L’Ajuntament posarà a disposició equips de megafonia per aquelles comparses que reuneixen els criteris establerts a les bases.

El termini de presentació és fins diumenge 6 de febrer mitjançant el següent  tràmit.

Marxa Jove
Aquest any, s’ha mantingut el ball de nit jove posterior a la Rua, amb la novetat que es realitzarà a l’aire lliure, a la Plaça de Joan Abat i no hi haurà concurs de disfresses. Començarà a les 22 h i comptarà amb l’actuació del punxadiscos i animador Joe Diem.

Tot i que no serà necessari una entrada prèvia, es durà a terme un control d’aforament. Serà obligatòria l’acreditació amb DNI, NIE o passaport original, i les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor legal, o bé per persones majors d’edat autoritzades per algun dels dos anterior. El formulari d’autorització es podrà descarregar a través de la biografia de l’instagram de @ripolletjove. "Amb aquest ànim de pal·liar la situació que estan patint els joves, volem tirar endavant tot el que podem, encara que no sigui el que voldríem", va explicar el regidor de Joventut. 

Penjada del Cabraboc
Com és habitual, seran els Diables i la Colla de Gitanes de Ripollet els que donaran el tret de sortida al programa d’actes amb la penjada del Cabraboc i tabalada, el dimecres 23 de febrer, a les 18.30 h, al balcó de Ripollet Ràdio. Anteriorment, s’interpretarà la llegenda del Vell i la Vella. Una de les novetats d’aquest any serà que l’actuació de les Gitanes es realitzarà al pati del Centre Cultural. Inicialment es va anunciar que es requeriria reservar prèviament una entrada gratuïta, però finament, amb la flexibilització de la normativa COVID, s'ha decidit que l'entrada serà lliure.

Finalment, clourà el programa d’actes del Carnaval la despenjada del Cabraboc el dimecres de cendra, el 2 de març. Aquest any, donades les circumstàncies, es va creure més adient suspendre la sardinada. 

Descentralització
Com ve sent habitual en les activitats culturals de carrer, la descentralització també vindrà donada per la programació de dos espectacles familiars, divendres 25 de febrer. D’una banda, l’espectacle ‘El carrer és nostre’, dels Always Drinking Marxing Band a les 17 h, a la plaça del Molí; una xaranga que ja va venir per la Festa Major al barri de Can Mas i va tenir força èxit. Seguidament, a les 19 h, hi haurà l’actuació per a públic adolescent amb el punxadiscos Joe Diem. Ambdues activitats tindran aforament controlat però no requeriran cita prèvia, com també s'havia anunciat. D’altra banda, també a les 17 h, començarà un espectacle infantil a càrrec de Set de so, que tindrà lloc al Parc Massot, al barri de Tiana Pont Vell, amb entrada lliure. 

"L'objectiu és viure aquest aire de carnaval i retrobar-nos a l'aire lliure i de forma segura", va afegir el regidor de Cultura, Oriol Mor, tot explicant que des de l'Ajuntament es tornaran a difondre els consells del Piu per una festa segura.  

Ripollet, 1 de febrer de 2022