Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet viurà un Carnaval 2024 de cine!

Del 7 al 14 de febrer, se celebrarà el Carnaval a Ripollet, que inclourà entre altres activitats, la penjada i despenjada del Cabraboc, festes per a infants i joves i la gran Rua, amb onze comparses i més d’un miler de participants.

Ripollet viurà un Carnaval 2024 de cine!.

Aquest any el Carnaval se celebra del 7 al 14 de febrer i a Ripollet es farà amb l’etiqueta #CarnavaldeCine. Tal com ha explicat aquest matí, durant la presentació del programa, el regidor de Cultura, Roger Bayó, acompanyat del regidor de Joventut i Educació, Óscar López, “hem volgut dedicar-lo al setè art perquè és un àmbit cultural molt divers, que abasta molts gèneres i totes les edats, com el Carnaval de Ripollet”. Enguany es mantenen els canvis de l’any anterior i tant el carnaval infantil com el ball jove es faran a la plaça de Joan Abad. La gran Rua de Carnaval manté enguany el nombre de participants, que arribarà a les 1100 persones, d’11 comparses diferents.

Com és tradicional, el tret de sortida el donaran els Diables de Ripollet i la Colla de Gitanes, dimecres 7 de febrer, amb la penjada del Cabraboc al balcó de Cal Teixell, conduïda pel Xarlatà. Divendres 9 de febrer se celebrarà el Carnaval infantil, a la plaça de Joan Abad,  amb l’espectacle familiar ‘Amb ganes de gresca!’ de Rikus, de 17 a 18 h, i la festa per a públic adolescent, amb la Dj Aceitunas Negras, de 18 a 29 h.

Dissabte, unes 1100 persones ompliran la rambla per a participar a la Rua de Carnaval, que enguany comptarà amb 11 comparses i estarà encapçalada pels Diables de Ripollet i la Banda de Música de la Societat Coral El Vallès. S’iniciarà a les 17.30 h al carrer de Sarrià de Ter, on es farà la plantada prèvia, i finalitzarà al parc Gassó Vargas.

A partir de les 23 h, la plaça de Joan Abad acollirà la Festa per a públic jove,  amb el punxadiscos i animador Joe Diem. Recordem que és obligatòria l’acreditació amb DNI, NIE o passaport per a les persones majors de 16 anys.

Les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor legal, o bé per persones majors d’edat autoritzades per algun dels dos anteriors. El formulari d’autorització es podrà descarregar a partir del pròxim 3 de febrer a l’Instagram @ripolletjove, a la web municipal, o recollir-ho en paper prèviament, al Casal de Joves, o el mateix dia de la festa, a l’entrada.

El programa finalitzarà amb la despenjada del Cabraboc, Dimecres de Cendra, 14 de febrer, que enguany presenta novetats. A més de la tabalada dels Diables de Ripollet i els balls de la Colla de Gitanes, conduïdes pel Xarlatà, es farà un enterrament simbòlic de la sardina al pati del Centre Cultural i s’oferirà un berenar, a càrrec de l'alumnat dels PFI de Ripollet Impulsa.

Carnaval de cine i de foto
A partir del 8 de febrer, les persones que vulguin es podran acostar al Centre Cultural i fer-se fotografies com autèntiques estrelles del cinema, per viure un #CarnavaldeCine. A més, divendres 9 de febrer a la tarda, hi haurà micro obert per a totes aquelles persones que vulguin mostrar les seves habilitats escèniques, sigui cantant, recitant o ballant, entre d’altres.

Fins al 25 de febrer es podrà participar en el VI Concurs Instagram Carnestoltes Ripollet 2024 d’AFOCER, amb un màxim de 10 fotografies per persona sobre el Carnaval a Ripollet, amb l’etiqueta #carnestoltes24afocer. Les bases del concurs es podran consultar a afocer.cat a partir del pròxim 29 de gener.

Com ha explicat el regidor d’Educació, Óscar López, a partir de la setmana vinent i fins al 6 de febrer, l’alumnat del Cicle Superior d’Educació Infantil de l’Institut Lluís Companys realitzarà diferents sessions a les escoles sobre La Llegenda del Vell i la Vella i l’origen del Cabraboc. També es viurà el Carnaval al Mercat Municipal, així com a les escoles del municipi i al Casal d’Avis, que dimarts 13 de febrer, celebraran un ball obert a tothom amb concurs de disfresses inclòs.

Ripollet, 26 de gener de 2024