Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya informativa de la Policia Local per desallotjar les lleres dels rius Ripoll i Sec

Les obres de recuperació de les lleres del riu Ripoll i Sec s’iniciaran en breu, motiu pel qual es vol incidir en la demanda que des de fa mesos s’està fent a les persones que ocupen o fan activitats en aquests terrenys, per tal que els deixin lliures.

Campanya informativa de la Policia Local per desallotjar les lleres dels rius Ripoll i Sec.

Agents de la Policia Local de Ripollet patrullaran aquest cap de setmana pels camins adjacents als rius Ripoll i Sec, per tal de requerir a aquelles persones que estiguin realitzant qualsevol ús a la zona, ja sigui lúdic o de conreu, que l’han de deixar lliure el més aviat possible. Des de l’Ajuntament fa mesos que s’està informant, tant personalment com a través de circulars i cartells, de la necessitat de desallotjar les lleres dels rius Ripoll i Sec, per l’inici imminent de les obres, previstes a finals de l’estiu.

Es tracta de l'execució, d'una banda, de la primera fase del projecte de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del riu Ripoll entre el pont de la carretera de l'Estació i el pont del carrer Tarragona, adjudicada a la mercantil Tratamiento Acondicionamiento de laderas y obras SA, per un import de 122.816,38 € , i, d'altra banda, del projecte de manteniment i conservació de lleres al terme municipal de Ripollet, adjudicades a la mercantil Hercal Diggers SL, per un import d'1.031.026,14 €.

Actualment, els contractes ja s’han signat i en breu es realitzarà l’acte de replanteig de l’obra. Un cop finalitzat el període de nidificació, es preveu que, cap a finals de l’estiu, s’iniciïn les obres. És per aquest motiu que la Policia Local tornarà a incidir en la necessitat que les persones que realitzen qualsevol activitat a les lleres dels rius, recullin el que quedi de la passada collita i s'enduguin les seves pertinences.

Tal com estableix la Llei d'aigües 1/2001, el domini públic hidràulic ha d'estar en tot moment lliure per tal d'evitar potencials danys a persones i béns, en cas d'avingudes. Així ho recull l’Agència Catalana de l’Aigua, que té la funció de control del domini públic hidràulic, en el requeriment de gener de 2022, on ja deia que les persones que utilitzaven aquest espai del riu Ripoll i Sec, havien de deixar-lo lliure, davant la previsió dels treballs per a la recuperació de l'estat natural de les lleres dels rius.

Ripollet, 9 de juny de 2022