Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Instal·lades set càmeres de vídeo vigilància al municipi per tal de prevenir i controlar infraccions de trànsit

L’objectiu és evitar l’estacionament a les parades de bus, la circulació pel carril bus i girs indeguts, facilitant així la circulació del transport públic i millorant la seguretat viària.

Instal·lades set càmeres de vídeo vigilància al municipi per tal de prevenir i controlar infraccions de trànsit.

Aquest mes de gener han restat instal·lades set càmeres de vídeo vigilància, tal com establia el contracte adjudicat a l’empresa Eco Alfa Telecom SL, que inclou el servei de manteniment durant quatre anys, per un import de 50.914,78 €. Seguint directrius del departament de Mobilitat i Transport Públic en coordinació amb Policia Local, les càmeres han estat instal·lades a diferents punts del municipi amb l’objectiu d’evitar que els vehicles estacionin en les parades de bus, circulin pel carril bus i facin girs indeguts. Un cop instal·lades, les càmeres començaran a funcionar en breu, en el moment que estiguin legalitzades pel departament de vídeo vigilància del Tribunal Superior de Justícia.

Quatre de les càmeres estan pensades per controlar l’estacionament indegut a les zones de parades d’autobús i s’han instal·lat a la rambla de Sant Jordi nº 1, 79 i 118 i a la Ctra. de Barcelona nº 248. Una altra de les càmeres s’ha instal·lat al carrer de Sant Jaume nº 1, a l’ampliació del carril bus ja existent, des del c. de Sarrià de Ter fins al c. de Montcada. I, per últim, s’han instal·lat dues càmeres a la cruïlla semafòrica del c. de Magallanes amb la Ctra. de Santiga, on habitualment es fan girs indeguts.

Totes les zones seran senyalitzades verticalment per plaques que informin de la seva presència. Davant les infraccions, es procedirà a sancionar de forma telemàtica i les sancions seran gestionades a través de l’Organisme de gestió tributària de la Diputació de Barcelona. 

Ripollet, 17 de gener de 2023