Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal de Ripollet participa en el projecte "Biblioteques i Salut mental"

L'equipament ha estat una de les 13 biblioteques públiques seleccionades per a participar en el projecte de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona “Biblioteques i Salut mental” i acollirà tres activitats relacionades amb l'Alzheimer i la demència.

La Biblioteca Municipal de Ripollet participa en el projecte "Biblioteques i Salut mental".

La Biblioteca Municipal de Ripollet és una de les 13 biblioteques públiques que participarà en el projecte  “Biblioteques i Salut mental”, de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar la població en general; fer visible l’Alzheimer i la demència, i afavorir la prevenció i el tractament d’aquests trastorns. 

Per això, la Biblioteca Municipal oferirà un seguit d’activitats en aquest cicle, en col·laboració amb Alzheimer Catalunya Fundació, i amb la participació del projecte Kura, impulsat des de Populus Labora, la comunalitat de Ripollet.  

Les activitats són aptes per al públic general, infantil i familiar i estan especialment indicades per als familiars i persones cuidadores, així com a persones grans o amb afectació cognitiva. També van adreçades a col·lectius o entitats en contacte directe amb els malalts i el seu entorn afectiu.

Les activitats programades a la Biblioteca de Ripollet són les següents:

Dimecres 20 de setembre, a les 11 h
Eines per a la potenciació de l’autonomia en el dia a dia
Xerrada on s’exposarà la importància d’involucrar els nostres familiars amb afectació cognitiva en les activitats quotidianes del dia a dia, com a mitjà per a potenciar la seva autonomia funcional i intentar minimitzar la seva dependència física. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

Dimecres 4 d’octubre a les, 17.30 h
L’Alzheimer explicat als més petits, des dels contes
Quan una malaltia com l'Alzheimer o la demència irromp en el si d'una família, no sempre és fàcil trobar la forma d'explicar-ho als més petits de la casa. A través d'aquesta activitat de narració i contes podrem parlar amb els infants d’aquesta malaltia d'una forma senzilla i empàtica. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

Dimecres 18 d’octubre a les, 11 h
La comunicació amb la persona amb deteriorament cognitiu.
La malaltia d'Alzheimer i la majoria de les demències afecten la capacitat d'expressió i comprensió de la persona que la pateix. Una de les principals dificultats que ens trobem és esbrinar què sent l'altre i com viu o reacciona al que diem o fem. Sovint oblidem que el concepte de comunicació va més enllà de la paraula. L’expressió, la mirada, l’entorn, el tacte... tindran una importància cabdal quan la paraula no esdevé una eina eficaç. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

Ripollet, 12 de setembre de 2023