Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca inicia el Cicle Prínceps i princeses desexplicats

Els personatges clàssics com mai te’ls havien ensenyat, des d'una perspectiva coeducadora i feminista.

La Biblioteca inicia el Cicle Prínceps i princeses desexplicats.

La Biblioteca municipal de Ripollet estrena aquest mes de març un nou cicle d'hores del conte coeducadores, on a través de contes clàssics replantejats o bé d’històries de nova creació, es donarà una visió crítica dels personatges tant masculins com femenins per desmuntar els rols de gènere que tan sovint trobem en els contes clàssics. El cicle de Prínceps i princeses desexplicats neix de la iniciativa de la Regidoria de Feminismes d’incorporar la coeducació, la perspectiva de gènere i la reivindicació d’igualtat de drets entre homes i dones durant tot l’any, desenvolupant programes i projectes amb una mirada més global.

La iniciativa, inclosa en el programa d'actes del 8M 'Dones en xarxa', consta de 7 sessions, d’una hora de durada. Es tracta d'una activitat mensual, que se celebrarà, a la Biblioteca de Ripollet, cada darrer dissabte de mes, entre el 25 de març i el 25 de novembre de 2023, a excepció del mes de juny, que es farà el dia 17, perquè el 24 és festiu.

Totes les sessions estan recomanades per a infants a partir dels 3 anys i aniran a càrrec de Vivim del Cuentu, una companyia amb més 17 anys d’experiència en la narració oral i coneguda sobretot pels seus contes editats per Baula en la col·lecció Contes Desexplicats.

Per tal d'assistir a les sessions cal, com és habitual, inscripció prèvia, al telèfon 935 864 230 o al correu electrònic biblioteca@ripollet.cat.

 

Calendari de sessions

 • Dissabte 25 de març, a les 11.30 h.
  I si… no soc presumida?
  I si la rateta decidís que llegir llibres és més interessant que malgastar el dia mirant-se en el mirall?

 

 • Dissabte 29 d’abril, a les 11.30 h.
  I si… no soc valent?
  I si el valent de la història no fos el cavaller Sant Jordi sinó la princesa? I si el drac no fos tan ferotge com ens han pintat?

 

 • Dissabte 27 de maig, a les 11.30 h.
  I si… em proposo ser lliure?
  Què passaria si la Rapunzel es cansés de ser manada i decidís viure el seu propi estil de vida cantant a la llibertat i fugint de la seva torre?

 

 • Dissabte 17 de juny, a les 11.30 h.
  I si… soc polit?
  Els 7 nans que protagonitzen aquesta història són bruts, deixats i desendreçats, però tot això canviarà ben aviat! T’ho pots creure?!

 

 • Dissabte 30 de setembre, a les 11.30 h.
  I si… soc més forta que el llop?
  Qui ha dit que la Caputxeta Vermella és una nena dèbil i delicada? Veniu i descobriu a la Caputxeta més forta del món dels contes!

 

 • Dissabte 28 d’octubre, a les 11.30 h.
  I si… m’agrada fer ganxet?
  La mitja, el ganxet i les labors no són només cosa de les nostres àvies. També hi ha pirates, com el gran Capità Garfi, que hi estan aficionats!

 

 • Dissabte 25 de novembre, a les 11.30 h.
  I si… estimo com vull?
  Ningú ens ha de dir a qui hem d’estimar o com ho hem de fer. Descobriu a un gripau blau que espera un petó per convertir-se en un príncep formós, però... qui li farà?

Ripollet, 17 de març de 2023