Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’amplia l’horari i la zona de vianants a la rambla els caps de setmana

A partir de juny, i durant tot l’any, a més de la rambla de Sant Jordi, també es convertirà en zona de vianants la rambla de Sant Esteve, des del carrer de Pizarro fins a Mercè, dissabte a la tarda, diumenges i festius.

S’amplia l’horari i la zona de vianants a la rambla els caps de setmana.

El pròxim 4 de juny entra en vigor l’horari d’estiu de la rambla de vianants, que s’ha decidit ampliar, tant pel que fa a l’horari com a la zona que restarà tallada al trànsit. Així, de juny a setembre, la rambla de vianants inclourà també la rambla de Sant Esteve, de manera que es dedicarà al passeig i l’esbarjo des del carrer de Pizarro fins al carrer de la Mercè. Quant a l’horari, es mantindrà tallada al trànsit, des del dissabte a les 16 h fins a les 0.30 h de dilluns, i els festius, de 10 a 0.30 h. Aquesta mesura va en la línia de la voluntat municipal de pacificació de l'espai públic, donant prioritat als vianants.

L’Ajuntament ha estudiat la viabilitat d’aquesta mesura, amb l’assessorament de Policia Local i l’àmbit de Ciutat i Sostenibilitat, a més de parlar amb les comerciants locals. Com ja es fa a la resta de zones de vianants, durant el temps que les rambles estiguin tallades al trànsit, es permetrà l’accés a les places d’aparcament privades. L’accés al pàrquing del Molí s’haurà de fer pel carrer del Sol, com els dies de mercat setmanal. D’altra banda, l'itinerari de la línia d'autobusos i les parades corresponents, es traslladaran de la rambla de Sant Jordi a la de Sant Andreu, com ja es fa els diumenges i festius d'octubre a maig.

Quant a l’horari d’hivern, d’octubre a maig, aquest també s’amplia als dissabtes, de forma que la rambla, des de Pizarro fins a Mercè, es tallarà al trànsit de dissabte a les 16 h fins a les 22 h de diumenge i els festius, de 10 a 22 h.

Així, els caps de setmana i festius la rambla continuarà essent un espai de convivència ciutadana, dedicat al passeig i l’esbarjo i a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Ripollet, juntament amb el vial del riu Ripoll, el Camí de la Serra i el carrer del Torrent Tortuguer.

Ripollet, 27 de maig de 2022