Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Als polígons, caminem segures!

Ripollet Impulsa posa en marxa un projecte participatiu per identificar punts insegurs a l’hora de caminar pels Polígons d’Activitat Econòmica de Ripollet i proposar solucions, a través de quatre marxes i un taller.

Als polígons, caminem segures!.

Un dels eixos de treball del Pla d'Estratègia Industrial de Ripollet és la humanització dels polígons i la perspectiva de gènere. Habitualment, els polígons industrials són espais que queden a la perifèria del municipi i moure’s per ells pot generar sensació d'inseguretat o por, sobretot a primeres hores del matí o al vespre, coincidint amb els inicis i finals de les jornades laborals. Aquest podria ser un motiu pel qual algunes dones  renunciïn a venir a treballar a les empreses dels polígons de Ripollet. En aquest context, l'Ajuntament inicia el projecte ‘Als polígons, caminem segures!’, de detecció de punts crítics i la posada en comú de possibles solucions per subsanar-los. Es tracta d’un diagnòstic participatiu que comptarà amb quatre marxes exploratòries i una sessió final, entre els mesos de març i abril.

La primera marxa tindrà lloc aquest dimecres, 1 de març, al polígon La Sibèria, a les 19 h. Les sessions estan dirigides, especialment, a dones que treballen als polígons de Ripollet, per tal de conèixer de primera mà si perceben sensació d'inseguretat en algun tram. Es tracta de caminar juntes, compartir i buscar solucions per sentir-se més segures.    

Polígon La Sibèria. 1 de març de 2023, a les 19 h (carrer de Sant Rosa amb carretera de Barcelona)

Polígons Molí d'en Xec i Els Pinetons. 15 de març de 2023, a les 19 h (Aparcament de l'entrada del polígon. A les 20 h, a la benzinera Repsol)

Polígons Can Masachs i Cadesbank. 29 de març de 2023, a les 19 h (Carrer de Balmes, 2, a la porta de l'OAC)

Polígons El Martinet, La Granja, Can Mas i Sintermetal. 12 d'abril de 2023, a les 19 h (Carrer de la Indústria amb el carrer de la Granja)

Ripollet Impulsa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per dur a terme aquest projecte, que desenvoluparà el Col·lectiu Punt 6.

Més informació i inscripcions a empresa@ripollet.cat i al telèfon 646 93 24 76. Les inscripcions es poden fer, en línia, al següent ENLLAÇ.  

Ripollet, 28 de febrer de 2023