Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'avança el període de sol·licituds d'ajuts per als Casals d'Estiu 2022

El termini per presentar les sol·licituds és de l'1 de març al 30 d'abril, i es poden lliurar presencialment a l'OAC o de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament.

S'avança el període de sol·licituds d'ajuts per als Casals d'Estiu 2022.

Com cada any, l'Ajuntament de Ripollet ofereix ajudes econòmiques a les famílies amb menys recursos, per tal que tots els infants i joves de Ripollet puguin accedir a un dels casals d'estiu 2022. Les famílies interessades podran presentar la petició de l'1 de març al 30 d'abril. Enguany, s'avança el termini de presentació de les sol·licituds per tal de facilitar-ne la valoració tècnica i poder donar resposta al més aviat possible a les peticions. La partida pressupostària destinada a beques de Casals d'Estiu és de 29.000 €. 

Els ajuts per als Casals d’Estiu es regenten pel Reglament de prestacions socials de caràcter econòmic de l’Ajuntament de Ripollet. Poden accedir a les prestacions les persones empadronades a Ripollet i que no disposin de béns immobles fora de l'habitatge habitual.

Per calcular l'ajut es tenen en compte els ingressos nets de la unitat familiar dels darrers tres mesos i es descompta la despesa d'habitatge que s’acrediti (lloguer o hipoteca) fins a un màxim de 562,12 € mensuals (corresponents a l'IRSC). Els ingressos poden ser nòmines, pensions, atur, pensions alimentàries, etc. Quan es resta la despesa d’habitatge dels ingressos mensuals, s'obté la renda disponible de la unitat familiar.

Poden optar a rebre ajut econòmic les famílies en els següents supòsits:

  • Família de dos membres: renda disponible inferior a 739,86 € mensuals.
  • Famílies de 3 membres: renda disponible inferior a 910,59 € mensuals.
  • Famílies de 4 membres: renda disponible inferior a 1.081,33 € mensuals.
  • Famílies de 5 membres: renda disponible inferior a 1.252,06 € mensuals.
  • Famílies de 6 o més membres: renda disponible inferior a 1.422,80 € mensuals.

Les peticions es poden presentar, presencialment, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (c. de Balmes, 4), demanant cita prèvia (citaprevia.ripollet.cat), o bé a través de la seu electrònica de l'Ajuntament. En el moment de lliurar la sol·licitud, cal especificar que es tracta d'una petició d'ajut econòmic per als Casals d'Estiu.

Ripollet, 28 de febrer de 2022