Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament garanteix a l’IE El Martinet l’ús del centre cívic de Can Mas fins a l’adequació del nou mòdul

L’institut escola El Martinet podrà disposar d’aquest equipament municipal fins que estigui totalment operatiu el nou mòdul que s’ubicarà als terrenys del centre educatiu.

L’Ajuntament garanteix a l’IE El Martinet l’ús del centre cívic de Can Mas fins a l’adequació del nou mòdul.

Els serveis territorials del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han comunicat a aquest Ajuntament que el pròxim 20 de setembre es realitzarà la instal·lació d’un mòdul als terrenys de l’institut escola El Martinet. Aquest mòdul inclou tres aules per a donar cabuda a les actuals necessitats del centre educatiu.

Des del curs 2022-2023, El Martinet ha estat fent servir les instal·lacions del centre cívic de Can Mas, un espai que, tot i no estar pensat per a fer aquestes tasques educatives, ha servit perquè els nois i noies de l’ESO d'El Martinet puguin desenvolupar les seves activitats. Per aquest curs 2023-2024, tal i com s’ha parlat amb l’equip directiu d'El Martinet, l’institut escola pot continuar fent ús del centre cívic de Can Mas mentre el mòdul no estigui habilitat. Tot i que arriba a finals de setembre, el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya triga unes setmanes en adequar aquest espai per a les activitats educatives.

En aquest sentit, cal puntualitzar que, per aquest inici del curs 2023-2024, l’institut escola El Martinet compta amb els mateixos espais que en el curs passat, ja que fins que estigui habilitat el mòdul, l’Ajuntament ha garantit que es podrà continuar fent servir el centre cívic. De fet, l’institut escola guanyarà espai ja que mentre el centre cívic compta amb 105,7 m2 diàfans, el mòdul mesura 130 m2 dividits ens espais pensats específicament per a la docència.

Amb la posada en marxa d’aquest mòdul, Can Mas recupera el centre cívic com a equipament per a desenvolupar actuacions al barri. A més, es portarà a terme un procés per a realitzar un pla d’usos d’aquest espai i que comptarà amb la participació de tots els agents del barri, tant veïns i veïnes com entitats.

Al mateix temps, cas que El Martinet necessités un espai extra a banda del mòdul, l’Ajuntament ha ofert alternatives per tal que el centre pugui desenvolupar la seva activitat amb la màxima normalitat possible, per la qual cosa des del departament d’Educació de l’Ajuntament continuen en contacte, tant amb l’equip directiu com amb l’AFI El Martinet per valorar les millors opcions.

Ripollet, 8 de setembre de 2023