Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Condemna pública a una agressió LGTBI-fòbica patida al Punt lila de Carnaval

A banda d’arrencar la bandera LGTBI de l’Ajuntament, l’agressor va insultar i increpar greument a la persona que feina les tasques d’informació i assessorament del Punt lila i LGTBI. L’Ajuntament està a l’espera d’elaborar un protocol d’actuació davant aquest tipus d’agressions en espais d’oci nocturn.

Condemna pública a una agressió LGTBI-fòbica patida al Punt lila de Carnaval.

El passat dissabte, 10 de febrer, durant la festa del Carnaval Jove, organitzada per l’Ajuntament de Ripollet a la pista annexa del Pavelló Municipal Joan Creus, es va produir una agressió LGTBI-fòbica al Punt lila instal·lat al recinte. Uns fets que l’Ajuntament ha volgut fer públics i condemnar amb fermesa i que són “un exemple de la necessitat de continuar impulsant polítiques municipals per a fomentar la igualtat, la consciència de gènere i l’orientació sexual a la nostra ciutat”, com ha declarat la regidora d’Igualtat i Feminismes i d’LGTBIQA+, Montse Arráez.

Quant als fets, aquest van ocórrer al final de la nit, quan un individu, que no va poder ser identificat per la Policia Local, es va dirigir al punt lila ubicat al recinte on s’estava desenvolupant la festa i, amb actitud violenta i intimidatòria, va actuar fomentant l’odi cap al col·lectiu LGTBI, va arrencar la bandera LGTI de l’Ajuntament i va insultar i increpar greument a un treballador que feia tasques d’informació i assessorament del Punt lila i LGTBI que l’Ajuntament presta a través de l’empresa Ètic Hàbitat, adjudicatària del contracte de serveis.

La regidoria d’Igualtat i Feminismes i LGTBI va sol·licitar, a principi d’any, a la Diputació de Barcelona un recurs tècnic d’acompanyament per a l’elaboració d’un protocol d’actuació davant d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques en espais d’oci nocturn. Tal com ha explicat Arráez, “esperem que aquest protocol ens ajudi a poder abordar situacions d’aquest tipus, així com prevenir-les, ja que són intolerables i totalment contràries al que volem fomentar des del govern municipal”.

Ripollet, 14 de febrer de 2024