Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8a Diada LGTBI ‘L’Orgull de Ripollet!’

El pròxim divendres, 21 de juliol, Ripollet celebrarà la vuitena Diada LGTBI ‘L'Orgull de Ripollet!’, amb una jornada que novament compta amb actes tant lúdics com reivindicatius, en favor de la igualtat de drets, per la diversitat sexual i de gènere i contra l’LGTBIfòbia.

8a Diada LGTBI ‘L’Orgull de Ripollet!’.

 

El programa de L’Orgull de Ripollet!, amb motiu del Dia Internacional per l’alliberament i l’orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny, comptarà amb una exposició, cinema a la fresca, una taula rodona sobre LGTBIfòbia i acabarà, divendres 21 de juliol, amb la lectura del manifest i diferents actuacions al pati del Centre Cultural. A l'Ajuntament, com és habitual, onejarà la bandera LGTBI, a més de difondre el manifest elaborat amb l'Observatori Contra l'Homofòbia. 

El programa s’iniciarà divendres 14 juliol, amb una sessió de cinema a la fresca, a les 22 h, al pati del Centre Cultural. Es projectarà la pel·lícula 'The Rocky Horror Picture Show', una producció de culte que honra els musicals de rock i satiritza el gènere de la ciència ficció.

Enguany, la Diada se celebra en divendres, ja que la data prevista, dissabte 22, és jornada de reflexió de les Eleccions Generals. La jornada s’iniciarà a les 18.30 h, amb la taula rodona ‘Fem front a l’odi i a l’LGTBIfòbia’, a la Sala d’actes del Centre Cultural, dinamitzada per l’Observatori Contra l’Homofòbia. Es tracta d’un acte on és vol deixar palès “l'enorme problema que ens trobem com a societat, que és l'augment dels discursos d'odi i LGTBIfòbia, i de com l'extrema dreta està prenent lloc en la política institucional, posant en risc tots els avanços i drets conquistats”, ha explicat Eugeni Rodríguez, president de l’OCH. Ja a les 20 h, al pati del Centre Cultural, tindrà lloc la lectura del manifest conjunt i les actuacions de Pupi Poisson, Las Bajas Pasiones, Sin Bragas, Krystal Karma i DJ Eve.

D’altra banda, de l’1 al 21 de juliol es podarà visitar al Centre Cultural l’exposició ‘Lesbianes en la Història’, que parla de 17 cares de dones històriques i reconegudes. Amb ella, es pretén sensibilitzar i oferir un panorama de la importància i la rellevància que han tingut en la història les dones lesbianes, contribuir a eradicar estereotips i fomentar la igualtat, evitant la doble discriminació de dones pel seu gènere i la seva condició sexual.

Reconeixement a Armand de Fluvià

230616-lgtbi-homenatge-armand-fluvia.jpegAhir dijous, 15 de juny, el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, va visitar a l’Àrmand de Fluviá, en el marc de la mostra de cinema LGTBI 'FIRE!', a l'Institut Francés de Barcelona, organitzat pel Casal Lambda. Sánchez li va lliurar la placa que li havia d’haver donat l’any passat durant la Diada de 2022, però no va ser possible per temes aliens, en reconeixement com a destacat activista LGTBI, i un gran impulsor del moviment gai a Catalunya i a Espanya, encara en plena dictadura franquista. El 1970 va fundar el Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH). També ha estat fundador i primer secretari del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i president de l'Institut Lambda. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la Medalla d'honor de Barcelona. De Fluvià és una persona força vinculada a Ripollet, ja que va ser el creador de l'escut del municipi i va ser a Ripollet, el 2018, on va rebre el premi 17 de maig, de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Ripollet.

 

Ripollet, 16 juny de 2023