Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 8a Caminada sense fum de Ripollet recorda els perjudicis del tabac i el vapeig

Enguany, l’activitat, que tindrà lloc el pròxim 3 de juny, porta per lema ‘Millor el moviment que no el fum o el vapeig’, en el marc de la celebració de la XXIV Setmana sense fum, que se celebra del 25 al 31 de maig. Cal inscripció prèvia, del 15 al 31 de maig.

La 8a Caminada sense fum de Ripollet recorda els perjudicis del tabac i el vapeig.

L’Ajuntament de Ripollet anima novament a la ciutadania a participar en la 8a Caminada sense fum, que tindrà lloc el dissabte 3 de juny al matí. Aquesta activitat se celebra, com és habitual, al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) i en el marc de la XXIV Setmana Sense Fum (SSF), del 25 al 31 de maig. El lema d'aquesta edició és "Millor el moviment que no el fum o el vapeig" i vol incidir també els perjudicis de les cigarretes electròniques, amb un ús molt estès, especialment, entre la gent jove.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum i de la caminada, dirigida a totes les edats, és sensibilitzar a la població de la importància de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum, alhora que s’incideix en altres hàbits saludables, com la pràctica d’exercici, la bona alimentació o la reducció del consum d’alcohol.

Com a novetat, enguany, les persones participants sortiran des del parc de Carles Ferré i recorreran el camí de la Serra, el parc dels Pinetons, l’avinguda de la Torre d’en Mateu i el vial del riu Ripoll, fins a arribar al Poliesportiu, on es farà una activitat física dirigida. Totes les persones que hi participin rebran aigua, fruita i un obsequi.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC), que coordina el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i s'organitza amb diverses entitats i organitzacions relacionades amb la campanya.

Les inscripcions a la 8a Caminada sense fum s’han de realitzar del 15 al 31 de maig, de forma telemàtica, a ripollet.cat. També hi haurà punts de suport, per a fer les inscripcions en línia, al Poliesportiu Municipal, les oficines de Drets Socials i els CAPs Centre, Pinetons i Farigola.

Ripollet, 12 de maig de 2023