Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la 5a edició del Programa d'orientació per a joves 'Tastet d'oficis en transicions educatives'

L’objectiu d’aquest programa és incentivar que les persones joves que han abandonat els estudis o no han acreditat l’ESO, retornin al sistema educatiu. En aquesta edició tornaran a rebre formació en l’àmbit de l’agricultura i l’hostaleria.

En marxa la 5a edició del Programa d'orientació per a joves 'Tastet d'oficis en transicions educatives'.

Ripollet Impulsa ha posat en marxa una nova edició del programa d'orientació "Tastet d'Oficis en transicions educatives", dirigit a persones joves d’entre 16 i 21 anys que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament. L'Ajuntament de Ripollet és una de les entitats integrants del projecte NOE 4.10 (Noves Oportunitats Educatives) impulsat per la Diputació de Barcelona, que treballa per evitar l'abandonament escolar prematur. La finalitat és que retornin a la formació professional o acadèmica i se’ls ofereix una experiència formativa diferent i molt pràctica, en l'àmbit de l'agricultura (conreu d'horta) i de l'hostaleria (cuina i cambrer/a), per a facilitar la tria d'itinerari postobligatori. Des de la primera edició del Tastet d'oficis, el curs 2018-2019, han participat un total de 44 alumnes. El curs passat, un 87 % de les persones participants va retornar al sistema educatiu. 

Mitjançant el suport i acompanyament d’una persona tècnica referent, es treballa amb les persones joves participants en la definició d'itineraris personalitzats i es proporcionen eines i experiències per potenciar el retorn als estudis. Entre les activitats proposades es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent rep formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com ara la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació i tecnologia. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

Les inscripcions estan obertes i aquest mes de febrer s’iniciaran les tutories individuals i grupals. Per a més informació i inscripcions, cal contactar amb Ripollet Impulsa, al telèfon 935 807 642 o a l'adreça electrònica formacio@ripollet.cat.

Ripollet, 13 de febrer de 2023