Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la 4a edició del programa per a joves Tastet d’oficis

L'Ajuntament de Ripollet posarà en marxa aquest mes d’abril la 4a edició del programa d'orientació ‘Tastet d'Oficis en transicions educatives’, dirigit a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament.

En marxa la 4a edició del programa per a joves Tastet d’oficis.

Amb l'objectiu que retornin a la formació professional o acadèmica, les persones joves que hi participin tindran l'oportunitat de rebre formació en els sectors professionals de l'agricultura, aprenent sobre el conreu d'horta, i de l'hostaleria, centrat en les professions de cuiner/a i cambrer/a. Les inscripcions estan obertes i s’espera poder iniciar les tutories individuals i grupals durant aquest mateix mes d’abril.

tastet_cuina_catering11.jpgLa finalitat d'aquest projecte de Ripollet Impulsa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, és facilitar i acompanyar als i les joves a prendre decisions sobre el seu futur formatiu i laboral. A través del suport i acompanyament de personal tècnic, es treballa en la definició d'itineraris personalitzats i es proporcionen eines i experiències per potenciar el retorn als estudis. Entre les activitats proposades i que es duran a terme entre els mesos de maig i juny es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació i la tecnologia. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

Per a més informació cal contactar amb l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic al telèfon 935 807 642 o a l’adreça electrònica formacio@ripollet.cat.

Ripollet, 5 d'abril de 2022