Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada per l'economia social i solidària dins el Festiu Ripollet

L'objectiu és donar a conèixer les entitats de Ripollet que comparteixen valors de l'ESS i activar el teixit local implicat en aquesta forma de fer, a través d'experiències properes. Es tracta d'unes de les activitats incloses al Festiu Ripollet 2021.

Imatge 1.
Imatge 1


El pròxim dissabte, 19 de juny, el parc del 1r de maig acollirà una jornada per l'economia social i solidària, organitzada per l'Ajuntament de Ripollet, a través de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. La jornada, que s'inclou a la programació del Festiu Ripollet, comptarà amb la participació d'una quinzena d'entitats del món del cooperativisme i l'ESS, per debatre i explicar les seves experiències en relació amb temes com les finances ètiques, la ciclologística sostenible, l'agroecologia o l'economia social i solidària a Ripollet.

L'objectiu és activar el teixit social que treballa en el marc dels valors de l'ESS i atreure persones o entitats interessades, a través de donar a conèixer altres experiències d'arreu del territori.

La jornada començarà a les 10.30 h, amb un debat sobre el món de les finances ètiques, on es tractaran temes com les assegurances ètiques o maneres alternatives de banca i finançament. Hi participarà Fiare, Coop57 i Arç cooperativa i estarà moderada per FETS, entitat divulgadora de les finances ètiques. Prèviament a l'acte, s'aprofitarà per donar a conèixer l'acord entre l'Associació de persones aturades de Ripollet, la fundació Coop57 i Arç Cooperativa, pel qual se sufragarà el cost de dues terceres parts de l'assegurança de les activitats de l'associació.

A les 12.30 h es plantejarà el repte de si pot funcionar un projecte de ciclologística sostenible a Ripollet. La xerrada comptarà amb Mensakas, Camàlics i La Sàrria i estarà presentada per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. L'objectiu és activar el primer projecte pilot en clau d'economia social i solidària, que pugui generar ocupació a Ripollet i que alhora doni suport al comerç local i als paradistes del Mercat Municipal.

La tarda començarà amb una taula rodona, a les 16.30 h, sobre l'ecosistema local d'economia social i solidària, on s'analitzaran els punts forts, febles i els punts en comú d'entitats de Ripollet que tenen una activitat diferenciada, però comparteixen valors de l'ESS. Es tracta de la cooperativa Jardinet, Solets-Minnilàndia, Acollim Cerdanyola Ripollet i l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. La taula rodona estarà conduïda per la periodista ripolletenca Helena Rodríguez.

Per últim, a les 18.30 h s'iniciarà la darrera xerrada, sota el títol 'Agroecologia com a (re)generadora d'oportunitats', amb la participació de La Kosturica i Conreu Sereny i amenitzada per Opcions. Aquesta activitat està lligada al projecte Ripollet Vital, que vol promoure una iniciativa de producció local d'horta agroecològica lligada a l'espai en desús de la zona del Molí d'en Xec, al cooperativisme i al consum responsable.

L'assistència a totes les xerrades és lliure i no cal reserva prèvia.

Ripollet, 14 de juny de 2021