Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el calendari de preinscripció per al pròxim curs 2021-2022

Imatge 1.
Imatge 1
Les sessions de portes obertes s'iniciaran el 22 de febrer i seran tan virtuals i presencials, donada la situació sanitària, i sempre amb cita prèvia. El pròxim dilluns, 22 de febrer, comencen les portes obertes als centres educatius de Ripollet, endegant el calendari de preinscripció per al curs 2021-2022. Les jornades de portes obertes per als cicles d'infantil, primària i secundària, seran tant presencials com virtuals. Les sessions s'allargaran fins al 14 de març i, a partir d'aquí, s'obrirà el període per a presentar les sol·licituds, seguint les instruccions i el calendari marcat pel departament d'Educació de la Generalitat, entre el 15 de març i el 31 de maig.

Els infants nascuts el 2018 iniciaran al setembre l'etapa de segon cicle d'educació infantil (P3). A les seves famílies, així com a les de l'alumnat que començarà 1r de l'ESO, es dirigeixen, principalment, aquestes sessions de portes obertes, per tal que coneguin les instal·lacions i el projecte educatiu de centre. Per a la via presencial, cal cita prèvia trucant als centres o a través de les webs, i per a la virtual, caldrà contactar amb els centres per demanar l'enllaç a la sessió.

El calendari de portes obertes el poden trobar al contingut web especial de preinscripció escolar del portal municipal ripollet.cat, que s'anirà actualitzant fins al final del procés de matriculació, i on també es pot consultar el plànol amb la informació de les zones escolars.

Calendari de preinscripció
Un cop fetes les portes obertes, s'iniciarà el calendari de presentació de sol·licituds, que és el següent:

- Educació infantil de segon cicle i educació primària: del 15 al 24 de març de 2021.
- Educació Secundària Obligatòria: del 17 al 24 de març de 2021.
- Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: de l'11 al 17 de maig de 2021.
- Cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: del 25 al 31 de maig de 2021.

Recordem que cal fer una única preinscripció, al centre educatiu demanat en primer lloc, tant sigui escola pública com concertada, i que es poden sol·licitar tants centres com es desitgin, per saber les preferències de les famílies en cas que el seu fill o filla no obtingui plaça en el centre escollit en primera opció. La forma de lliurament serà presencial o telemàtica, seguint les instruccions que marqui el departament d'Educació i que podran consultar al web de cada centre o trucant per telèfon al centre que es demani en primera opció. També poden trucar a la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Ripollet, al 935 046 008 o enviar un correu electrònic a educacio@ripollet.cat.

Molt aviat es publicarà la guia virtual amb la informació de tots els centres educatius de Ripollet. L'objectiu és reforçar la tasca educativa dels centres del municipi, tot donant a conèixer a les famílies, no només el centre com a espai físic i el projecte educatiu, sinó també els recursos educatius, els valors, la metodologia, l'equip de professionals que hi formeu part i tota aquella informació que cada centre considera que pot ser d'interès per a les famílies.

Per últim, quant a les beques de menjador i material escolar, les dates d'entrega de les sol·licituds es faran públiques a través del web i de les xarxes socials de l'Ajuntament de Ripollet.

Ripollet, 19 de febrer de 2021