Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Organitzat el dispositiu per unes eleccions segures al Parlament Català del 14F

Imatge 1.
Imatge 1
Les mesures de seguretat contra la COVID-19 han comportat que més d'11.000 electors canviïn de col·legi electoral.
El dispositiu municipal per al 14F estarà format per prop de 90 persones.

Un total de 27.245 persones de Ripollet han estat cridades a votar el pròxim diumenge, 14 de febrer, a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'Ajuntament, seguint els protocols marcats per la Generalitat, està realitzant tots els preparatius per assegurar una convocatòria electoral amb els mínims riscos per a la salut, garanties per exercir el dret a vot i legitimitat democràtica. L'aplicació de les mesures contra la COVID-19 ha comportat l'ampliació de 9 a 10 col·legis electorals i el canvi d'ubicació de tres d'ells.

Més d'11.000 electors canvien de col·legi
L'escola Tatché s'habilitarà com a col·legi electoral, on es traslladen 4 meses per tal d'esponjar els votants de l'escola Gassó i Vidal. Les persones que habitualment voten a l'escola Anselm Clavé ho faran el 14 de febrer al Pavelló Joan Creus i les que ho feien al Casal d'Avis ho hauran de fer al pavelló annex. Per últim, els votants del Centre Cívic del Pont Vell hauran d'exercir el seu dret a vot a la Biblioteca de Ripollet.
Aquests canvis afecten a més d'11.000 persones de Ripollet que en breu, a banda de rebre la targeta censal per part de l'Institut Nacional d'Estadística, també rebrà una carta de l'Ajuntament de Ripollet explicant els canvis.

En total, el 14 de febrer es constituiran un total de 42 meses. Els 126 titulars i els 253 suplents que integraran les meses electorals, van ser escollits per sorteig el passat 20 de gener, en un Ple telemàtic, extraordinari i urgent. Fins al moment, l'Ajuntament ha rebut per part de la Junta Electoral la comunicació d'acceptació de 64 excuses de membres de les meses que per diferents motius no poden assistir-hi i d'una que ha estat denegada. A més, 32 notificacions no han estat recollides i altres 24 corresponen a persones majors de 65 anys, i que per tant queden exemptes, o a persones que al·leguen no viure en aquell domicili.

Dispositiu electoral amb 88 persones
Per tal de garantir el bon funcionament del procés electoral, així com les mesures de seguretat tant de votants com dels membres de les meses, l'Ajuntament ha organitzat un dispositiu format per 88 persones. D'aquestes, 19 persones treballaran aquell dia com a representants de l'administració. El control de cues el faran 6 persones de Brigada i 26 de Protecció Civil. A l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania treballaran 5 persones i 8 conserges ho faran als col·legis electorals. Quant a Policia Local, a més de les 10 persones de servei ordinari, es reforçarà el dispositiu amb 14 de servei extraordinari.

Eleccions segures
Tal com estableixen els protocols de seguretat contra la COVID-19, l'entrada i sortida dels col·legis electorals serà diferent, estarà correctament senyalitzada i hi haurà control de cues per evitar aglomeracions i vetllar pel manteniment de les distàncies i la utilització de gel hidroalcohòlic i mascareta. Cada centre es desinfectarà abans de l'inici de la jornada, a migdia i en acabar. Es dóna la circumstància que el dilluns, 15 de febrer, cap centre educatiu obrirà, donat que aquell dia és festiu de lliure elecció.
Als col·legis es mantindrà la ventilació adequada i cada mesa rebrà la informació necessària i una caixa amb tot el material de protecció (mascaretes FFP2, pantalles facials, bates resistents a fluida i guants), així com material de desinfecció.
Pel que fa a la ciutadania que hi vagi a votar, cal tenir en compte que les persones vulnerables tenen prioritat i que s'hi ha d'anar sense acompanyant, excepte en cas de necessitar assistència. També es recomana respectar les franges de vot, que són:

-De 9 a 12 h, els col·lectius de risc.
-De 12 a 19 h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
-De 19 a 20 h, el col·lectiu de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos).

Es recorda que fins al 5 de febrer es pot demanar el vot per correu, ja sigui de forma telemàtica, al web de Correos (fins a les 14 h del dia 5), com de forma presencial, a qualsevol oficina de correus.

Ripollet, 3 de febrer de 2021