Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet viurà un Carnaval virtual en clau d'humor per adaptar-nos a la realitat actual

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha presentat el programa del Carnaval 2021, amb un conjunt d'activitats que es duran a terme a les xarxes socials entre el 10 i el 13 de febrer.
Donades les circumstàncies actuals, aquest any no es podran fer les activitats habituals del Carnaval; tot i així, des dels departaments de Cultura i de Joventut s'ha preparat un programa que convida a la gent a participar des de les seves cases i a divertir-se: "ens hauria agradat viure'l de manera diferent, però no ha pogut ser. Però volem que la gent participi i que faci que el Carnaval de Ripollet sigui viral a les xarxes", ha declarat aquest dilluns en roda de premsa el regidor de Cultura, Oriol Mor.

En aquest sentit, s'ha fet un meme amb la figura del Baby Yoda, protagonista del conjunt d'accions que es faran durant aquests dies. Amb els memes "volem reivindicar l'humor", en paraules d'Oriol Mor, com a "eina important per adaptar-nos i seguir endavant. Volem que el sentit de l'humor ens impregni aquests dies".

     

Finalment, l'objectiu és seguir tenint present la cultura popular, amb la figura del Cabraboc i la llegenda del Vell i la Vella que tant la Colla de Gitanes com els Diables de Ripollet gravaran en un entorn segur, per poder apropar-nos una vegada més a aquesta tradició ja tan assolida.

I encara que no tinguem carnaval infantil i juvenil a la plaça del Molí ni al Pavelló, s'ha programat una sessió en directe per a que puguem ballar des de casa, amb el PD Joe Diem, tot un veterà entre el jovent ripolletenc. Tal com explica el regidor de Joventut, Pablo López, "som conscients que als joves els manca un espai de trobada: tanmateix, volem que sigui un Carnaval participatiu, tot i ser diferent". 

Una gran pancarta amb motiu del Carnaval 2021 a Ripollet es penjarà a la façana del Centre Cultural, amb l'objectiu que la ciutadania comparteixi les seves fotos a les xarxes socials i també pengi els seus propis memes i vídeos disfressats, amb les etiquetes #CarnavalRipollet i #MemedeCarnaval.

Els records en forma de fotografies d'Afocer i els referents de cultura popular del Carnaval de Ripollet es poden trobar a les exposicions actualment instal·lades tant al Centre Cultural com a la Biblioteca i que compten amb la col·laboració d'una quinzena d'entitats locals.

PROGRAMA DE CARNAVAL 2021:

- 10 de febrer, a les 18h, representació en línia a les xarxes de Ripollet Cultura de la llegenda del Vell i la Vella. A càrrec dels Diables i la Colla de Gitanes de Ripollet.

- A partir del 10 de febrer, Fes un meme de Carnaval: fes el teu propi meme, tik tok o vídeo disfressat i puja'l a les xarxes amb l'etiqueta #MemedeCarnaval i #CarnavalRipollet. Ripollet Cultura sortejarà un premi entre tots els participants.  

- A partir del 10 de febrer, Vine a fer-te una foto a la façana del Centre Cultural i puja-la a les xarxes amb l'etiqueta #MemedeCarnaval i #CarnavalRipollet.

- 13 de febrer, a les 20 h, Carnaval Jove en línia a l'instagram de Ripollet Jove, amb el PD Joe Diem.

- Durant tot el mes: visiteu al Cabraboc dins l'exposició 'TradicionalMent', la cultura popular catalana a través de les entitats de Ripollet. A les dues sales del Centre Cultural.

- Durant tot el mes: visiteu l'exposició de fotografies 'Carnestoltes 2020', a la Biblioteca Municipal. A càrrec d'Afocer. Una selecció d'imatges realitzades durant la Rua de Ripollet per als membres de l'entitat; així com la fotografia guanyadora i les finalistes del III Concurs d'Instagram que s'organitza amb motiu d'aquesta activitat.

Ripollet, 1 de febrer de 2021