Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Endega el procés participatiu 'Tu tens la clau' per definir el Pla Local d'Habitatge

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, està redactant el Pla Local d'Habitatge. Aquest pla és un document estratègic que analitza exhaustivament la situació de l'habitatge al municipi, per tot seguit dissenyar una estratègia i les accions a desenvolupar durant els pròxims sis anys. En aquests projectes és cabdal la participació de la ciutadania i per aquest motiu s'ha endegat el procés 'Tu tens la clau'.

L'objectiu és que tant la ciutadania com les entitats i professionals del sector aportin informació qualitativa sobre l'estat de l'habitatge i alhora realitzin propostes de les accions de futur. Aquest procés participatiu es farà a través del web participa.ripollet.cat, on es pot trobar informació, un qüestionari participatiu i un formulari per a presentar propostes d'actuació. A més, s'han programat 3 sessions participatives, una dirigida als representants de grups polítics i una altra on es convidarà a entitats socials i empreses del sector. I per últim, el 4 de febrer, es durà a terme una assemblea virtual oberta a tota la ciutadania sobre el Pla Local d'Habitatge. Tothom que hi vulgui participar pot fer-ho enviant un correu a participa.ripollet.cat.

La importància d'aquest pla, com explica la regidora d'Habitatge, Reyes Muñoz, és que és la primera vegada que es fa i que "ve a quedar-se sis anys, el que vol dir que es prioritzen les necessitats de la comunitat per sobre de qualsevol altre interès". Muñoz ha afegit que "el pla planteja accions complexes i ambicioses que estan disposades a portar a terme, intentant millorar allò que es detecti que no funciona". La regidora també ha avançat que s'està treballant entorn quatre eixos estratègics, com són l'atenció als col·lectius amb vulnerabilitat residencial, la construcció i adquisició d'habitatge d'ús socials, la instal·lació de nous instruments i recursos per a les polítiques d'habitatge, així com incentivar la millora de la qualitat del parc residencial.

El procés participatiu 'Tu tens la clau', per tal de convertir el Pla Local d'Habitatge una eina de decisió col·lectiva, finalitzarà el 7 de febrer. Per tal de promoure la participació i donar més informació sobre què és el Pla Local d'Habitatge, s'ha publicat un vídeo explicatiuRipollet, 20 de gener de 2021