Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 600.000 euros invertits en millores a instal·lacions esportives durant el 2020

Imatge 1.
Imatge 1
El 2021 comença amb l'adjudicació de les obres d'adequació de 4 pistes de tenis al Poliesportiu.
El darrer trimestre de 2020 van finalitzar dues actuacions importants a instal·lacions esportives municipals. D'una banda, les obres del projecte d'eficiència energètica del Pavelló Joan Creus i de l'altra, les del projecte de reforma de la instal·lació d'aigua calenta i els vestidors del Camp de futbol de l'Industrial. Aquestes dues actuacions se sumen a d'altres millores realitzades durant el 2020 a instal·lacions esportives, com el gimnàs del Poliesportiu, els vestidors del camp de futbol municipal o al Pavelló Francesc Barneda, amb un cost total de gairebé 600.000 euros. Quant a les actuacions previstes per al 2021, ja s'han adjudicat les obres d'adequació de 4 pistes de tenis, per un import de 36.784 €.

Com ha explicat la tinent d'alcalde d'Esports, Andrea Guijarro, "les actuacions que s'han realitzat durant aquest 2020 responen a necessitats bàsiques i urgents per millorar el dia a dia de les persones i entitats que realitzen la seva pràctica esportiva a instal·lacions municipals. Al llarg de 2021 i del mandat, continuarem treballant per dignificar els equipaments, on es tenen previstes més actuacions als pavellons, camps municipals i al poliesportiu." En aquest sentit, a banda de les pistes de tenis, està previst dur a terme un estudi d'aïllament i climatització del Pavelló Barneda, actuacions per resoldre les problemàtiques de goteres al Joan Creus, la instal·lació d'un marcador a la pista de grades del Poliesportiu o el canvi del matalàs de salt de la pista d'atletisme, entre d'altres.

El projecte més important quant a instal·lacions esportives és la reforma integral del Poliesportiu, que l'equip de govern porta treballant amb l'AMB des de l'anterior legislatura. S'espera que el darrer trimestre de 2021 es puguin iniciar les obres d'execució de la 1a Fase d'aquesta reforma integral, que es presentarà aviat.

Millores al Joan Creus
Quant als treballs del projecte d'eficiència energètica al Pavelló Joan Creus i la pista annexa, s'ha realitzat l'aïllament de les cobertes i s'ha instal·lat una nova climatització, a càrrec de l'empresa Energrup, per un import de 198.684,44 €.
Aquestes obres han posat de relleu un problema amb els baixants i les canals d'aigua d'ambdós edificis, instal·lats fa més de 30 anys i totalment insuficients per desguassar l'aigua de la pluja. És per aquest motiu que s'ha encarregat la redacció d'un projecte de reparació i ampliació d'aquestes, que a més inclourà l'eliminació d'elements de fibrociment. Un projecte que s'espera tenir enllestit durant el primer trimestre de 2021.
Durant el 2020 s'han dut a terme també altres millores en aquest equipament, com la reforma dels vestidors i dels serveis higiènics annexos, a càrrec de Solertia, per un import de 111.351,48 €.

Instal·lacions esportives més eficients
La millora de l'eficiència energètica ha estat clau en les darreres obres realitzades a les instal·lacions esportives municipals, com ara la reforma de les instal·lacions d'aigua calenta sanitària i calefacció als vestidors del camp municipal de futbol de l'Industrial. Amb un cost de 62.873,75 €, l'empresa Jmp Intelytemp s'ha encarregat de refer tota la sala de calderes, instal·lant una nova caldera i dos nous dipòsits i adaptant tota la instal·lació a la normativa sobre legionel·la, així com la instal·lació de nova calefacció als 4 vestidors de jugadors, la reforma de la zona de dutxes i un nou lavabo en un dels vestidors, fent accessible la instal·lació per a persones amb cadires de rodes.
També es va substituir la caldera del Pavelló Francesc Barneda, el passat mes de febrer, amb un cost de 4.902 €, i es va millorar la climatització i la instal·lació d'aigua calenta als vestidors del Camp municipal de futbol, amb un nou sistema d'aerotèrmia i l'adequació de la instal·lació també a la normativa de la legionel·la, amb un cost total de 23.550,28 €.

El passat mes d'octubre, va obrir al públic el gimnàs del Poliesportiu Municipal, un cop finalitzades les obres de reforma i convertit en un espai diàfan i més accessible, amb nou sistema de climatització. La reforma es va complementar amb un nou contracte de lloguer i manteniment de tota la maquinària de fitness, amb un cost total de més de 187.000 €.

Prevenció COVID-19
Entre els mesos d'agost i setembre es van netejar els conductes del Poliesportiu, per tal de donar compliment a les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat quant als protocols d'actuació per a la reocupació progressiva dels edificis en el marc del Pla per la transició cap a la nova normalitat, arran de la COVID-19. Aquest servei d'higienització dels equips i conductes de ventilació i climatització del Poliesportiu Municipal va tenir un cost de 14.792,25 €.

Ripollet, 13 de gener de 2021