Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Detectats 7 positius de les 1.542 proves fetes al cribratge intensiu

Imatge 1.
Imatge 1
La corba epidemiològica, que ha tornat a baixar fins al 2 de desembre, corre el risc de desestabilitzar-se per Nadal, segons confirma l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
CatSalut ha informat que del 2 al 5 de desembre va realitzar a Ripollet un total de 1.542 test ràpids d'antígens, dels quals 7 van donar positiu, el que representa només un 0,45% del total. La participació en aquest cribratge intensiu ha estat més baixa que a l'estiu, essent del 10%. Aquest cribratge estava dirigit a totes les persones majors de 14 amb el CAP Ripollet com a centre de referència. La lectura d'aquestes dades per part del CatSalut és positiva, pel resultat, però també per la conscienciació de la ciutadania cap a la importància de respectar les mesures de seguretat contra la COVID-19.

Segons el darrer informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la davallada de la incidència respecte a les setmanes anteriors es manté a nivells semblants al setembre, però hi ha "risc evident de desestabilització". Del 29 de novembre al 2 de desembre, es van detectar 29 nous positius a Ripollet (55 la setmana anterior i 75 ara fa 3 setmanes). La taxa d'incidència va baixar a 75 persones per cada 100.000 habitants i el risc de rebrot es va situar en 115. Aquestes dades eren inferiors a la mitjana del Vallès, amb una incidència de 103,7 i un risc de rebrot de 196 a data 2 de desembre. També es va detectar una baixada d'ingressos hospitalaris, d'ingressos a l'UCI i defuncions.

Torna a pujar el risc de rebrot
Segons dades del web de Salut dadescovid, a hores d'ara, el risc de rebrot està tornant a pujar, el que fa molt necessari el compliment de les limitacions de mobilitat i contacte social corresponents al tram 1 del Pla d'obertura progressiva d'activitats. Un tram que, finalment, dilluns dia 7 no va poder avançar i es manté fins al 20 de desembre.

Ripollet, 10 de desembre de 2020