Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet registra una important baixada de la incidència de la COVID-19

Imatge 1.
Imatge 1
La davallada fins al 27 de novembre ha estat generalitzada al Vallès i es nota, especialment, a les escoles. Tot i això, la crida a la prudència i a la responsabilitat és molt necessària, especialment davant d'aquest llarg cap de setmana.
Segons l'Informe de l'Agència de Salut pública de Catalunya, amb dades registrades del 21 al 27 de novembre, a Ripollet, es va detectar 44 positius per PCR, molt per sota dels 74 casos de la setmana anterior i dels 98 de fa tres setmanes. Amb aquestes dades, la taxa d'incidència va baixar fins als 113,8 casos per cada 100.000 habitants (256 las setmana anterior), i el risc de rebrot també ha baixat a 181,5 (465,5 el 20 de novembre). Al Vallès occidental la taxa d'incidència mitjana és inferior a les dades de Ripollet, essent de 103,6 i el risc de rebrot de 178,6. Amb data 27 de novembre el percentatge de proves PCR positives estava al voltant del 5%, amb tendència positiva i, en general, el ritme de creixement dels nous casos estava per sota del l'1 al Vallès. És per això que es demana molta prudència durant aquest cap de setmana de pont, tot recordant que es manté el confinament municipal i el toc de queda, per tal que la corba epidemiològica continuï baixant.

La davallada de la incidència és generalitzada a les comarques del Vallès i pràcticament a tots els municipis la taxa d'incidència del 21 al 27 de novembre ha estat d'uns 100 casos per 100.000 habitants. Aquesta baixada s'ha notat, especialment, a les escoles tenint en compte el nombre de grups en quarantena. Segons dades de Traçacovid del Departament d'Educació, a Ripollet, a dia d'avui, hi ha 3 grups confinats, la meitat que la setmana anterior, que afecta un total de 90 persones, entre personal docent i alumnes. Una altra dada positiva és que durant els darrers 7 dies el nombre de positius detectat ha estat de 6.

Des de l'Agència de Salut pública de Catalunya s'alerta de la importància de la ventilació, per reduir la recirculació d'aire, tenint en compte que els estudis indiquen que la permanència del virus SARS-CoV2 a l'aire pot ser de més de dues hores. És per això què tot i que la gran part l'atenció s'ha centrat a la recerca de casos, l'aïllament, la quarantena, el distanciament social i la higiene de mans, recorden que també és molt important reduir la transmissió aèria.

Ripollet, 3 de desembre de 2020