Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dades d'afectació de la COVID-19 a Ripollet encara es mantenen en nivells molt elevats

Imatge 1.
Imatge 1
Tot i que, en general, al Vallès comença a notar-se el resultat de les restriccions de mobilitat i l'aïllament social, a Ripollet les dades encara han crescut en relació amb la setmana anterior. A les escoles, hi ha 13 grups confinats.
Segons un nou informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en data 6 de novembre, el nombre de casos positius de COVID19 detectats a Ripollet del 28 d'octubre al 3 de novembre, va ser de 138, una vintena més que la setmana anterior, amb 118 positius i prop de 50 més que ara fa 3 setmanes (del 14 al 20 d'octubre). La taxa d'incidència ha tornat a augmentar, fins als 356,9 positius per cada 100.000 habitants (305,2 la setmana anterior) i el risc de rebrot és de 757,3 (719,1 la setmana anterior). Així, tot i desaccelerar-se el ritme de pujada de la corba epidemiològica, totes les dades han augmentat respecte a la setmana anterior, el que fa necessari mantenir de forma molt estricta les mesures de seguretat i d'higiene establertes contra la COVID-19.

Pel que fa a la incidència a les escoles, segons el Traçacovid de la Generalitat de Catalunya, el dia d'avui hi ha un total de 13 grups confinats, 4 més que la setmana anterior, que afecta 328 persones, de la vintena de centres educatius públics, concertats i privats de Ripollet. El nombre de positius en els darrers 7 dies és de 27, força inferior a la setmana passada, que va ser de 43, entre personal docent i alumnes.

El toc de queda, el confinament perimetral i d'aïllament social estan donant resultats en el control de la pandèmia. Les darreres mesures en vigor contra la COVID-19, ara prorrogades fins al 23 de novembre, poden haver fet que la incidència al Vallès, en general, hagi disminuït per primera vegada després d'un mes, tot i que continua augmentant el nombre d'ingressos i les morts. El 5 de novembre, el nombre de persones hospitalitzades al Vallès era de 581, 80 d'elles a l'UCI. Els darrers dies, el ritme d'increment, però, ha disminuït. La positivitat també s'ha estabilitzat al voltant de l'11%, tot i que encara és massa elevada.

Ripollet, 10 de novembre de 2020