Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les noves mesures contra la COVID-19 fan tancar equipaments culturals i esportius

Imatge 1.
Imatge 1
La restricció més important ha estat el confinament municipal durant tot el cap de setmana, coincidint amb la castanyada i Tots Sants, que s'ha desenvolupat sense incidents.
En aplicació de la resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, divendres a les 6 h va iniciar-se un confinament municipal, que ha finalitzat avui dilluns a les 6 del matí. Tot i coincidir amb la celebració de la castanyada i Tots Sants, el cap de setmana ha estat tranquil, segons fonts de la Policia Local, que va reforçar la vigilància a espais públics i les entrades i sortides del municipi. Les mesures també han afectat alguns equipaments culturals i esportius, que han hagut de tancar o restringir els seus serveis.

Com a mínim, fins al 9 de novembre, no es pot entrar ni sortir de Catalunya i durant els caps de setmana la restricció afecta al municipi, des de les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns. També es manté el toc de queda, de 22 h a 6 del matí. Les excepcions han de ser justificades per motius sanitaris, laborals o per causa de força major i cal aportar un certificat autoresponsable de desplaçament o un document acreditatiu. 

Les noves mesures també han comportat el tancament d'instal·lacions i la suspensió d'activitats. Així, a Ripollet s'han hagut de tancar el Poliesportiu, els camps de futbol i els pavellons, així com el Centre Cultural i el Teatre Auditori. La Biblioteca manté el servei de préstec, preferentment amb reserva de documents, i la devolució per bústia externa.

En l'àmbit de Desenvolupament Econòmic, es prioritza l'atenció telefònica i telemàtica, però es mantenen de forma presencial els serveis d'orientació, PFI i algunes accions formatives, sempre amb les màximes garanties de seguretat.
En l'àmbit de Drets Socials, es mantenen bona part dels serveis d'acció social, mentre que s'han suspès les activitats grupals del Casal de Joves, les activitats de lleure, d'esport escolar i les activitats extraescolars fora del grup bombolla. També han tancat els bucs d'assaig.

L'atenció al públic es manté a l'OAC i a Drets Socials, que tot i prioritzar l'atenció telefònica i telemàtica, mantenen el servei presencial, amb cita prèvia.

Quant a la resta de restriccions genèriques, destaquen: 

- Tancament de teatres, cinemes i sales de concert.
- Tancament de centres esportius i gimnasos.
- Tancament de centres comercials, excepte els comerços que siguin d'alimentació i serveis essencials, i els que tinguin entrada independent des del carrer.
- Tancament dels comerços de més de 800 m2 si no redueixen la superfície a 800 m2 i limitar l'aforament al 30%.
- Suspensió d'activitats extraescolars, excepte les que es fan a l'escola mantenint el grup bombolla.
- Ampliació del repartiment a domicili d'hostaleria fins a les 23 h.


Ripollet, 2 de novembre de 2020