Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En uns dies s'iniciarà la construcció de nous deflectors a la llera del riu Ripoll

Imatge 1.
Imatge 1
S'ubicaran molt a prop del nou gual, per tal de contrarestar els efectes de la tempesta Glòria de la passada tardor.
A principis de novembre està previst iniciar els treballs de construcció de tres nous deflectors a la llera del riu Ripoll, molt a prop del nou gual del Molí d'en Xec. Aquests s'ubicaran a la banda contrària d'on es van construir els dos deflectors de la primera fase de recuperació del riu Ripoll. Les obres tenen un cost de 32.109,77 €. Aquests deflectors que ara es construiran estaven previstos en una segona fase del "Projecte de Recuperació mediambiental de la llera del Ripoll", però l'Ajuntament s'ha vist obligat a realitzar-los abans, per controlar els efectes que va provocar la tempesta Glòria la passada tardor.

La tempesta Glòria va modificar el curs del riu, apropant-lo perillosament al camí de la llera esquerra del riu Ripoll. La funció dels deflectors és la d'estabilitzar i protegir els marges i estructurar nuclis densos de vegetació del riu i impedir que faci malbé algunes infraestructures.

Els deflectors es construeixen amb unes tècniques de bioenginyeria que reprodueixen les estructures naturals existents a la natura i que tenen la funció de subjectar les terres. Els materials a utilitzar són troncs de castanyer que formen un entramat amb terres i pedres i la plantació de diferents plantes, que amb les seves arrels formen una estructura viva que protegeix el terreny de l'erosió.

Ripollet, 27 d'octubre de 2020