Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Afectacions i mesures especials després de la nova declaració de l'Estat d'alarma per la COVID-19

Imatge 1.
Imatge 1
Les principals restriccions són el toc de queda entre les 22 i les 6 h, que obliga a avançar els horaris de tancament d'instal·lacions esportives i culturals i també afecta els horari de comerços i hostaleria, entre d'altres.
Després de la declaració de l'estat d'alarma aquest diumenge per part del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, en el marc del PROCICAT, ha adoptat mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a tot Catalunya. Es tracta, principalment, de l'entrada en vigor del toc de queda, entre les 22 h i les 6 h, així com l'afectació d'horaris d'obertura d'establiments, serveis i instal·lacions esportives i culturals.

Quant al toc de queda, s'han establert algunes excepcions (consulteu a la imatge adjunta), per motius d'urgència; desplaçaments laborals; de professionals i personal voluntari per fer serveis essencials, sanitaris i socials, i altres causes de força major. Si és per cura d'animals de companyia, cal que sigui de 4 a 6 h i a prop del domicili.
Durant el toc de queda nocturn, si s'han de fer desplaçaments, cal portar el certificat d'autoresponsabilitat o qualsevol altre document acreditatiu, mèdic o d'empresa, que el justifiqui. Aquest certificat l'haurà de presentar als controls policials i es pot obtenir en aquest enllaç.

Les mesures especials per l'estat d'alarma també afecten els horaris d'obertura de comerços, serveis i restauració, què hauran de tancar a 21 h, així com les activitats recreatives i esportives autoritzades. Poden obrir fins a les 22 h els establiments de restauració a domicili, els espectacles públics i les activitats culturals. El retorn de les persones assistents serà fins a les 23 h. Resten sense afectació els serveis essencials d'urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergència i actuacions judicials.

Àmbit de Desenvolupament Comunitari
Les mesures especials en vigor des d'ahir han fet que des de l'àmbit de Desenvolupament Comunitari s'hagin fet alguns ajustos d'horaris dels equipaments esportius i culturals per tal de complir-les. Així, el Centre Cultural tanca avui a les 21 h, mentre que la resta d'equipaments culturals no varia el seu horari. També tanquen a les 21 h les instal·lacions esportives, el que obliga a finalitzar tota activitat esportiva a les 20.45 h. Per tant, han restat anul·lades les reserves entre les 21 i les 22.45 h i no es podran utilitzar els vestidors i les dutxes durant la darrera hora d'activitat.

Ripollet, 26 d'octubre de 2020