Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la vacunació de la grip, enguany més important que mai per la COVID-19

Imatge 1.
Imatge 1
La campanya durarà fins a finals d'any, per vacunar de manera esglaonada a totes les persones per a les quals està indicada la vacunació, abans que la grip arribi al seu llindar epidèmic.
Els centres d'atenció primària de Ripollet han iniciat la campanya de vacunació contra la grip, com la resta d'equips de la Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS). Està previst que la campanya de vacunació s'allargui fins al 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. La població que ho requereixi es podrà anar vacunant de manera esglaonada al llarg d'aquests dos mesos. Enguany, amb la COVID-19, la vacunació contra la grip pren més rellevància que mai, especialment per a persones amb més risc de malaltia greu.

En l'actual context de COVID-19, cal que la vacunació es faci garantint les mesures de seguretat necessàries i evitant acumulacions de gent. Per això, és important repartir totes les persones que s'han de vacunar al llarg de tot del període que dura la campanya. Així mateix, com en anys anteriors, els equips faran la vacunació oportunista als usuaris que es visitin al CAP per altres motius però que també tinguin indicada la vacuna contra la grip.

On m'haig de vacunar?
Per facilitar la informació als usuaris de l'atenció primària que s'han de vacunar, s'ha habilitat un espai web on es recullen les dades de cada CAP de la Metropolitana Nord, distribuïts per municipis. Pel que fa al CAP Ripollet, les persones que s'han de vacunar, hauran d'accedir per la porta del carrer Calvari fins al 13 de novembre. A partir d'aquesta data, la vacunació es realitzarà amb cita prèvia i l'entrada serà per la porta principal. L'horari de vacunació serà de matí i de tarda als CAP Ripollet i Els Pinetons, a excepció del CAP La Farigola, on es vacuna d'11.30 a 13.30 h.

Com demanar cita prèvia
Cal programar les visites, per repartir-les al llarg de tot el període òptim de vacunació. Els usuaris poden demanar cita prèvia mitjançant:
- Web de programació de visites citapreviasalut.cat Allà, cal introduir el primer el codi CIP i, després, clicar el banner #VACUNA'T
- Telèfon: 93 728 44 44 (Vallès Occidental)

Qui s'ha de vacunar
La vacunació contra la grip està indicada per a:
- Persones de 60 anys o més
- Dones embarassades i puèrperes
- Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació)
- Persones amb malalties cròniques
- Persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades
- Persones amb obesitat mòrbida
- Persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte
- Professionals de la salut, sociosanitaris i docents

Grip i COVID-19
Aquest any, en l'actual context de COVID-19, la vacunació contra la grip pren més rellevància que mai, ja que ha de permetre reduir les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, i disminuir la càrrega assistencial sobre el sistema de salut. A més, cal tenir en compte que els símptomes de la grip i la COVID-19 són similars, així que evitar casos de grip evita haver de fer el diagnòstic diferencial amb la COVID.

Ripollet, 22 d'octubre de 2020