Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport de l'Ajuntament de Ripollet a l'hostaleria local

Imatge 1.
Imatge 1

L'Ajuntament, conscient de l'afectació que les noves mesures aprovades pel govern de la Generalitat per contenir la Covid-19 suposen pel sector de l'hostaleria, els ha expressat el seu suport i la seva voluntat d'ajudar-los en la mida que sigui possible. El passat dilluns, la regidora d'Empresa i Comerç, Txell Caler, acompanyada del coordinador de Desenvolupament Econòmic, van reunir-se amb Jordi Moya, president de la junta poblacional de Ripollet del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental a Ripollet per tractar sobre la seva situació. En base a les seves demandes, l'Ajuntament s'ha compromès a realitzar accions de dinamització, tant a curt com a mig termini, per tal de complementar la part d'ajudes econòmiques anunciades per la Generalitat.

Així, a curt termini, l'Ajuntament s'ha compromès a donar difusió d'aquells establiments que continuïn oberts per a comandes a domicili o de recollida al local, que és l'única activitat permesa. Aquells establiments que vulguin que se'ls inclogui en el llistat, han de posar-se en contacte amb comerciutat@ripollet.cat. A mig, termini, l'Ajuntament també estudiarà altres accions de col·laboració i dinamització.

Des del sector de l'hostaleria local, que considera desproporcionada la mesura de tancar, Moya va explicar que la situació econòmica de molts bars i restaurants ja està prou malmesa i alguns no saben si podran tornar a aixecar les persianes un cop finalitzin les restriccions. També assegura que han avisat amb poc temps i molts negocis tenen una quantitat de gènere que se'ls farà malbé.

Quant a les ajudes anunciades per la Generalitat, ahir dimarts es van aprovar mesures d'urgència per pal·liar la restriccions de la pandèmia de la Covid19, de les que se'n podran beneficiar autònoms, pimes, microempreses i comerços dels sectors de restauració, estètica i bellesa. Es tracta d'ajuts directes, línies de crèdit i reducció dels lloguers que l'Ajuntament espera que ajudin a pal·liar la situació dels sectors afectats.

AJUTS DIRECTES: Per un valor total de 40 Milions d'€ per a despeses, amb un màxim de 1.500€ per beneficiari per a pimes, autònoms i microempreses que treballin als sectors de la restauració, estètica i bellesa.

LÍNIES de CRÈDITS: ICF i Avalis per un valor de 20 Milions d'€, amb un màxim de 15.000€ per sol·licitant per a persones autònomes i microempreses del sector restauració, amb la màxima rapidesa en la concessió.

REDUCCIÓ dels LLOGUERS: D'un 50% un cas de suspensió de l'activitat i proporcional en cas de restriccions parcials, amb repartiment de costos compartit entre arrendadors i arrendataris.

Ripollet, 21 d'octubre de 2020