Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana novament als joves de Ripollet la seva col·laboració en aquesta etapa de rebrot

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest cap de setmana, s'han interposat més de 180 denúncies per saltar-se les restriccions per la Covid-19, la major part a persones joves que es concentraven a parcs i zones verdes de Ripollet.
La Policia Local de Ripollet ha interposat aquest cap de setmana un total de 182 denúncies a veïns i veïnes per saltar-se les noves mesures de contenció del brot de la COVID-19 arreu de Catalunya, que van entrar en vigor el passat divendres, 16 d'octubre. Amb els locals d'oci i bars tancats, la major part de sancions es van interposar a joves que van concentrar-se la nit de divendres i dissabte a parcs i zones verdes del municipi, sense respectar la distància de seguretat ni portar mascareta i bevent o fumant. L'Ajuntament, tot i entendre la seva necessitat de relacionar-se i reconèixer que és una petita part dels joves de Ripollet, els demana un nou esforç, en aquesta segona onada de contagis. Diferents departaments municipals treballen en la posada en marxa d'actuacions al carrer i accions informatives i de conscienciació per tal d'evitar que es repeteixin situacions com les viscudes aquest cap de setmana.  

Espais com el camí de la Serra, el parc dels Pinetons, de Norbert Fusté, del riu Ripoll i Massot van arribar a concentrar fins a 200 persones, convertint-se en els principals focus d'actuació de la Policia Local, entre les 22 h i les 3 de la matinada. Aquest fets van provocar diferents situacions de tensió la nit de divendres i es va decidir reforçar el servei dissabte a la nit, comptant també amb el suport del cos dels Mossos d'Esquadra. En total, divendres es van cursar 94 sancions i dissabte 78, més una desena la nit de diumenge. 

L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, ha assegurat: "Entenem la situació d'aquesta part del col·lectiu jove, que com la resta de ripolletencs, es veuen limitats per trobar-se amb els seus amics i sortir, especialment el cap de setmana, però no podem permetre que es posin en perill a ells mateixos ni a la resta de la ciutadania". L'alcalde ha explicat que els joves, en general, van mostrar molta responsabilitat durant tot el confinament, essent proactius i col·laborant en accions de voluntariat. Respectar les noves restriccions és, com recorda, "la única forma d'aturar el preocupant augment de casos i evitar una situació encara més restrictiva". 


Ripollet, 19 d'octubre de 2020