Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entren en vigor les noves mesures de contenció del brot de la Covid19 arreu de Catalunya

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest divendres a la mitjanit, amb la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de la resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, han entrat en vigor les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 
Entre les restriccions establertes, des d'avui divendres i, com a mínim, fins al 30 d'octubre, destaca el tancament de bars i restaurants, que a partir d'avui només poden servir begudes o menjar a domicili o per recollir a l'establiment amb cita prèvia; la reducció al 50% de la capacitat d'espais per a activitats culturals, que han de tancar a les 23 h; d'activitats esportives i gimnasos, i la limitació de l'aforament del comerç minorista i mercats setmanals al 30%. L'objectiu d'aquestes mesures és frenar l'alt increment de casos positius de Covid19 de les darreres setmanes, amb xifres de contagi molt preocupants.

Les mesures que afecten la prohibició de trobades de sis persones, les classes universitàries via telemàtica i la reducció de l'aforament al 50% dels actes religiosos i les cerimònies civils ja han estat autoritzades pel TSJC. A banda de les restriccions, també es demana a la ciutadania que limiti els desplaçaments i redueixi les relacions socials, i es reclama a les empreses que prioritzin el teletreball. Des de l'Ajuntament de Ripollet, que els darrers dies ha iniciat la campanya #CuidatRipollet, s'insisteix en la responsabilitat compartida de tota la ciutadania per contenir el contagi de la Covid19, recordant la importància de mesures de prevenció bàsiques com el rentat de mans, l'ús de la mascareta, ventilar els espais tancat o mantenir grups estables de convivència, entre d'altres.

Principals mesures de contenció de la Covid19, en pricipi, fins al 30 d'octubre:
- Es tanquen bars i restaurants i només es poden servir comandes a domicili o per recollir a l'establiment, amb cita prèvia. No es pot menjar a l'espai públic.
- Es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris i perruqueries (únicamen poden realitzar les activitats relacionades amb la higiene del cabell).
- S'ajornen les competicions esportives no professionals. Els entrenaments poden seguir amb normalitat.
- Es redueix l'aforament al 50% per a activitats culturals (cal tancar a les 23 h), gimnasos i activitats esportives, actes religiosos i cerimònies civils.
- El comerç minorista i els mercats no sedentaris han de limitar l'aforament al 30%.
- Se suspenen les festes, fires i els congressos presencials.
- Els parcs i jardins públics amb parcs infantils no es poden utilitzar a partir de les 20 h.
- L'aforament dels espais comuns dels hotels ha de ser màxim del 50%.
- Els casinos, sales de bingo i de joc han de tancar.

Ripollet, 16 d'octubre de 2020