Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei d'orientació ha acompanyat durant la pandèmia 30 persones que perceben la Renda Garantida

Imatge 1.
Imatge 1
Des de l'any 2017 s'han atés més d'un centenar de persones destinatàries de la RGC i 43 d'elles han trobat feina. 
L'Ajuntament de Ripollet, a través de programa per a la orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral de persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), ha acompanyat durant aquest any 2020 a les 30 persones que han estat donades d'alta, sense interrompre el servei durant el confinament. Aquest programa, finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, es va iniciar el 2017 fins al 2019 i ha estat prorrogat tot aquest any. Actualment, continua treballant en la seva tutorització. 5 de les persones participants han aconseguit un contracte de treball i 7 estan realitzant accions formatives online per potenciar la seva ocupabilitat.

Durant l'etapa de confinament per la Covid-19, la tutora responsable del programa va continuar amb l'acompanyament, de forma telemàtica, per que les persones usuàries poguessin continuar amb l'assoliment dels seus objectius laborals i formatius. Principalment, es va oferir suport i contenció emocional davant de les situacions d'angoixa i inseguretat ocasionades pel moment viscut i es va continuar treballant en potenciar l'adquisició d'eines per a la recerca de feina en un entorn virtual i facilitar recursos formatius online.

Després de l'etapa de confinament, s'ha prioritzat l'atenció telemàtica de les persones participants en el programa, tot i que també s'han iniciat algunes tutories individuals de forma presencial, així com assistències grupals reduïdes a l'Espai de Recerca de feina de les instal·lacions d'Ocupació, per a persones amb dificultats de connectivitat i manca de recursos tecnològics.

Des que es va iniciar el programa, l'any 2017, 107 persones han estat donades d'alta i han rebut acompanyament tècnic especialitzat per portar a terme el seu itinerari d'orientació laboral. D'aquestes, 43 han aconseguit contractes de treball, 33 han participat en accions formatives i 18 han realitzat pràctiques en empreses.

Ripollet, 9 d'octubre de 2020