Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet, estable en els casos positius de Covid-19

Imatge 1.
Imatge 1
Segons les dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, aquesta darrera setmana Ripollet es manté estable en els casos positius de Covid-19 detectats en els diferents centres de salut del nostre municipi.


Així, des del passat divendres, les dades de positius detectats són les següents:

- CAP La Farigola (que inclou casos de Cerdanyola i Ripollet): 20 positius actius, 11 en els darrers 7 dies.

- CAP Centre: 19 actius, 11 en els darrers 7 dies

- CAP Pinetons: 16 actius, 6 en els darrers 7 dies.

Pel que fa als centres educatius, actualment hi ha 6 grups confinats dels quals 4 són de secundària i 2 de primària, destacant que es tracta de casos positius detectats a l'àmbit familiar, no de transmissió comunitària als centres educatius. Aquest fet és conseqüència de la bona aplicació de les mesures sanitàries i de seguretat que s'estan duent a terme als centres escolars.

Tot i que les dades de positius es mantenen, és imprescindible respectar escrupolosament les mesures de prevenció: mascareta, distància social, higiene de mans i relacions amb els grups estables de convivència són bàsiques per a evitar possibles focus de contagi.

Recordar que, quant als períodes d'aïllament i quarantena:

- Els casos confirmats, encara que siguin asimptomàtics, han de fer aïllament a casa durant 10 dies i en tot cas, abans d'anar a l'escola, han d'estar 3 dies sense símptomes.


- En els contactes estrets, l'aïllament (que en aquest cas s'anomena quarantena) s'ha de realitzar també de 10 dies, independentment que la PCR sigui negativa, a partir del darrer dia que es va produir el contacte.

Ripollet, 2 d'octubre de 2020.