Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 2.500 persones gaudeixen del programa de reparació cultural Obrim l'Estiu

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest cap de setmana s'ha posat punt i final a la programació Obrim l'Estiu, sorgida a partir de l'anul·lació de la Festa Major de Ripollet d'aquest any, degut a les circumstàncies actuals. A partir de la Taula de Xoc, l'Ajuntament va decidir el passat mes de juliol crear un programa amb més de 60 activitats culturals, esportives i socials per a tots el públics, amb l'objectiu principal de reparar la vida de les persones després de tants mesos de confinament. Així, Obrim l'Estiu va néixer gràcies a la voluntat i el treball conjunt dels departaments de l'Ajuntament amb el món associatiu local, tan representatiu dels vincles culturals de la ciutat. El resultat ha estat un programa viu, que han pogut gaudir prop de 2500 persones durant els mesos de juliol i setembre.

Concretament, 1.649 persones han participat en les activitats del pati del Centre Cultural, 235 als concerts dels grups locals del pati del Tatché, 180 persones han assistit a les Hores del Conte de la Biblioteca i 348 als espectacles del Teatre Auditori. Totes les activitat s'han realitzat amb les mesures de seguretat corresponents, amb controls d'aforament i control d'entrades i sortides.

Amb aquest programa no només ens hem retrobat amb les xarxa associativa cultural; sinó que hem donat sortida a alguns espectacles professionals, que ja s'havien contractat però que la pandèmia va obligar a suspendre.

La programació s'ha dut a terme en 4 escenaris diferents, fent palesa la voluntat de descentralització: el pati de l'escola Enric Tatché, per les activitats juvenils; l'espai Maria Aurèlia Capmany, per les activitats de la Biblioteca; el pati del Centre Cultural, escenari de les entitats; i, finalment, el Teatre Auditori s'ha obert especialment per acollir una programació infantil.

L'Ajuntament, que ha fet una valoració molt positiva aquesta experiència, està valorant diferents possibilitats per tal de facilitar que la cultura, des de l'associacionisme, pugui continuar viva al municipi, sempre garantint que sigui segura.

Ripollet, 28 de setembre de 2020.