Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova tots els desfibril·ladors instal·lats al municipi

Imatge 1.
Imatge 1
A més, dos del DEA han estat instal·lats a l'exterior dels edificis municipals, per tal de fer-los més accessibles.
Fruit de l'adhesió a un contracte marc de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), el passat mes de febrer, l'Ajuntament de Ripollet va signar un contracte amb l'empresa Caryosa Higienic Solutions, amb l'objectiu de modernitzar els 13 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) instal·lats al municipi, garantir el seu adequat manteniment i la formació necessària al personal municipal, com a elements clau del Programa de Cardioprotecció.

Divendres passat es va instal·lar el darrer dels DEA que han estat substituïts als edificis municipals. Dos d'ells, el de l'OAC i el del Teatre Auditori, s'han instal·lat a l'exterior per tal de fer-los més accessibles a la ciutadania en cas d'emergència. Aquest procés de substitució dels DEA s'ha allargat més de l'esperat, per temes associats a la crisi sanitària de la COVID-19, però actualment ja estan tots operatius. Així, Ripollet compta amb dos DEAs mòbils, instal·lats en vehicles de la Policia Local; 8 instal·lats a l'interior d'edificis municipals (Oficines de Drets Socials, Centre Cultural, Oficines d'Ocupació, Poliesportiu municipal, Camp de futbol Municipal, Camp de Futbol Industrial, Pavelló Joan Creus i Pavelló Francesc Barneda) i 3 DEAs a la via pública (Mercat Municipal, OAC i Teatre Auditori).

Els DEAs estan instal·lats en cabines homologades i, en el cas dels que estan ubicats a l'exterior, a més de l'alarma acústica, compten amb un dispositiu que efectua una trucada al 112 en el moment d'obrir la cabina i envia un avís per correu electrònic a Policia Local (policialocal@ripollet.cat) i Salut Pública (salut_publica@ripollet.cat).

Ripollet, 28 de setembre de 2020