Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament insta a la Generalitat a reforçar i ampliar horaris de diferents línies d'autobús

Imatge 1.
Imatge 1
La moció aprovada al Ple de setembre també demana el traspàs de les línies e4, 620 i 685 de la Generalitat a l'AMB.
Tots els grups municipals van donar suport al Ple d'ahir dijous a la moció presentada per Decidim Ripollet per tal d'assegurar un transport públic suficient i segur a Ripollet, instant a la Generalitat a ampliar horaris i número d'expedicions de les línies e4 i 620 de Ripollet a Barcelona, així com de la 685 (Tiana-Montcada) i de la 648 (Montcada-UAB). L'Ajuntament també reclama el traspàs de tres de les línies (e4, 620 i 685) de la Generalitat a l'AMB, fet que permetria poder utilitzar els títols socials de l'AMB, com ara la Targeta Rosa.

Tal com va exposar al Ple el regidor de Transport Públic, Fran Sánchez, algunes d'aquestes mesures haurien d'haver arribat el passat mes d'abril, però van quedar aturades per la crisi generada per la Covid-19. Segons Sánchez, el motiu de la moció és, desprès de mesos de treball, "la total ineficàcia, manca de resposta i de desenvolupament per part de la Direcció General de Transports de la Generalitat", tot i haver-se reunit aquest estiu i davant l'augment d'ocupació els mesos de setembre i octubre.

Sánchez va recordar, pel que fa a les línies d'autobús e4 i 620, que són les úniques connexions de Ripollet amb Barcelona i que l'any passat van sumar prop 1,2 M de passatgers. Així, pel que fa a l'e4, la moció reclama, "per tal d'evitar episodis d'aglomeracions com els que estem vivint", reforçar-la amb dos autobusos més durant tot el dia, per tal d'ampliar freqüències i horaris, i allargar el servei del cap de setmana fins a les 22 h. Quant a la línia 620, l'Ajuntament demana incorporar un vehicle més al servei, mantenint la freqüència de pas de 30 minuts i que aquesta línia arribi al barri de Tiana. A més, creu necessari allargar l'horari, amb una última expedició a les 23.30 h des de Fabra i Puig.

Quant a la línia 685 (Tiana-Montcada), Sánchez va recordar que l'Ajuntament assumeix el cost des de fa dos anys del servei d'aquesta línia durant el mes d'agost, davant la demanda de les persones usuàries, i demana que la Generalitat o l'AMB es faci càrrec d'aquesta despesa. D'altra banda, tenint en compte que és la única línia que recorre tots els barris de la ciutat, el regidor de Transport Públic considera que "la freqüència de pas d'una hora per expedició és del tot insuficient i caldria que fos cada mitja hora i que circulés el cap de setmana", incorporant noves parades al Poliesportiu Municipal i al CAP Pinetons. Per últim, quant a la línia 648 (Montcada-UAB), la moció també reclama rebaixar, d'una hora actual fins a la mitja hora, la seva freqüència de pas.

De tot plegat, l'Ajuntament continua esperant una resposta i "davant la preocupació per l'augment de la demanda aquest mes de setembre i atenent que cal més que mai un transport públic suficient i segur, per la situació generada per la Covid-19", com va explicar el regidor, la moció reclama l'adopció urgent de les millores esmentades.

Ripollet, 25 de setembre de 2020