Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet reforça el treball amb els joves durant l'estiu, obrint nous espais i al medi obert

Imatge 1.
Imatge 1
Civisme, conductes de risc, oci responsable i prevenció de violència de gènere i LGTBI són els principals temes que treballaran amb els joves, tant als equipaments municipals durant les tardes, com a peu de carrer durant les nits.
El mes d'agost, el Casal de Joves romandrà obert a les tardes, de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, oferint un programa d'activitats que es completarà amb l'obertura del pati de l'escola Enric Tatché com a espai de dinamització, les tardes de dimarts a divendres de 17.30 a 20h. Ambdós espais comptaran amb la presència de dues integradores socials i un educador social en el medi obert, treball complementari del que ja estava realitzant l'educador social en medi obert. També atendran el Punt lila i LGTBI Jove de Ripollet, que es posa aquesta setmana en marxa al Casal de Joves i que durant les nits, de dijous a dissabte, es convertirà en un punt itinerant per diferents espais públics de la ciutat. Totes aquestes mesures formen part del Pla de Xoc local, treballades a la Subcomissió de Drets Socials. L'objectiu és reforçar l'atenció al joves, incidint especialment en temes de violència de gènere i LGTBI, convivència i conductes de risc, incloses les relatives a la Covid-19.

Punt lila LGTBI
Com ja es va fer durant la Festa Major, els educadors recorreran els carrers i els punts habituals on es reuneixen els joves durant la nit, els dijous fins a les 23.30 i els divendres i dissabtes fins a les dues de la matinada. L'atenció durant la tarda es realitzarà al casal de Joves. A aquest punt es pot adreçar qualsevol ciutadà, tot i que està pensat especialment per a joves que hagin patit una agressió masclista o lgtbifòbica, activant el protocol aprovat i derivant, si escau, al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), l'Observatori Contra l'Homofòbia o altres serveis municipals o supramunicipals. Es vol incidir en la prevenció i la necessitat d'actuació, especialment tenint en compte l'augment significatiu de casos de violència durant el confinament.

Activitats i dinamització
A banda del Casal de Joves, on s'anirà fixant un programa d'activitats en funció de les preferències dels propis joves, aquest estiu també es podrà fer ús del pati de l'escola Tatché, de dimarts a divendres, de 17.30 a 20 h. A més, els dimarts, de 18 a 19.30 h es pot realitzar l'activitat de circ social Alehop!, totalment gratuïta i dirigida a joves de 12 a 16 anys. Les persones joves que es vulguin inscriure a l'activitat poden adreçar-se al casal de joves per formalitzar la inscripció.
Podeu consultar totes les activitats a l'Instagram @ripolletjove.

Ripollet, 3 d'agost de 2020